Ελένη Πατρικίου: Πέθανε η ιστορικός και σκηνοθέτης

0
59

Ελένη Πατρικίου: Την τελευταία της πνοή άφησε η γνωστή ιστορικός και σκηνοθέτης Ελένη Πατρικίου, κόρη του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, ενώ την είδηση του θανάτου της ιστορικού γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας  ακόμη ότι η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12 μ. από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Ελένη Πατρικίου ήταν διδάκτωρ ιστορίας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και κλασσικής φιλολογίας, ενώ δίδαξε και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο. Στο έργο της συγκαταλέγονται και μεταφράσεις έργων λογοτεχνίας, ενώ το επιστημονικό της έργο επικεντρώθηκε στην ανθρωπολογική και θεατρολογική ερμηνεία της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, καθώς επίσης σε θέματα πρόσληψης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από την νεώτερη ποίηση και το θέατρο και στην ιστορία της διαμόρφωσης της νεοελληνικής συνείδησης τον 19ο και 20ό αιώνα.  Παράλληλα υπήρξε τακτική συνεργάτιδα της Αυγής, όπου αρθρογραφούσε για θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Ανάμεσα στα θεατρικά έργα που είχε σκηνοθετήσει ήταν και το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, το οποίο είχε ανέβει στη σκηνή το 2008, ενώ υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως τον Αύγουστο του 2015, οπότε και αποχώρησε.

Δείτε την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook:

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Ελένης Πατρικίου. «Αποχαιρετούμε με θλίψη την ιστορικό και σκηνοθέτιδα, Ελένη Πατρικίου. Η Ελένη Πατρικίου στρατεύτηκε στις γραμμές της Αριστεράς από νεαρή ηλικία. Ως άνθρωπος του πολιτισμού, έδωσε από το δικό της μετερίζι τη μάχη για τις ιδέες και τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Πηγή: Pagenews.gr