Ελένη Ράντου: Ολόκληρο το σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας

0
33

Τον τελευταίο καιρό ο χώρος τους θεάματος βρίσκεται στο επίκεντρο. Εκτός από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που είναι η σοβαρότερη και πιο προχωρημένη αυτή τη στιγμή, υπάρχουν και άλλες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως είναι λογικό οι πρόσφατες εξελίξεις είναι το βασικό θέμα συζήτησης της κοινωνίας και όλο και περισσότεροι ηθοποιοί βγαίνουν και μιλάνε δημόσια. Η Ελένη Ράντου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά» στην ΕΡΤ.

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει όσα έχουμε μάθει τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα τόνισε ότι όλα ξεκινάνε από την κατάχρηση εξουσίας και ένα σύστημα που την επιβραβεύει. «Και ποιος δεν έχει δεχτεί παρενόχληση; Σε όλους τους χώρους. Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση, η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Το θέατρο έχει ενοχοποιηθεί σαν ο χώρος που συμβαίνουν μόνο αυτά. Η τωρινή κατάσταση με έπιασε αδιάβαστη. Ήξερα για συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες εργασιακά, ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι. Αυτές τις λεπτομέρειες που διαβάζω, δεν τις ήξερα. Προσπαθώ να πάρω απόσταση και βλέπω πώς ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας. Το σύστημα έχει δώσει πολλά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους και τους έχει παραδώσει τα κλειδιά».

«Γιατί ένας αρρωστημένος άνθρωπος επιβραβεύεται από το σύστημα»

Στη συνέχεια η Ελένη Ράντου μίλησε για ένα σύστημα που επιβραβεύει τους θύτες και βάζει στο στόχαστρο τα θύματα. «Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και αυτό το πράγμα να το εμπιστεύεται το σύστημα; Επομένως σε ενθαρρύνει και σου δίνει θέσεις εξουσίας επειδή σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί. Για πρώτη φορά, ακούγοντας τέτοια περιστατικά, η κοινωνία αντέδρασε χωρίς να ενοχοποιήσει το θύμα. Δεν του το καταλογίζει «α, τα ήθελες και εσύ, καλά να πάθεις». Υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στο σοκ που παθαίνει το θύμα. Ίσως και αυτός είναι ένας λόγος «γιατί τώρα»».

Επίσης αναφέρθηκε για τους πολλούς ρόλους που έχει  επωμιστεί τα τελευταία χρόνια. Πρωταγωνίστρια, συγγραφέας, θιασάρχης, παραγωγός, σύζυγος, μητέρα, κόρη. . «Στη φάση που βρίσκομαι τώρα ως κόρη, είμαι μαμά… διότι η μητέρα μου χρειάζεται πλέον μια μαμά. Δεν ξέρω αν είναι από κεκτημένη ταχύτητα που ακούω το όνομά μου. Κάποιες φορές, μου τίθεται η ερώτηση ποια είμαι…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr