Elevate Greece: Ξεκίνησε η διαδικασία για τα πρώτα βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις

0
121

Elevate Greece: Την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και καταληκτική ημερομηνία υποβολής  συμμετοχής είναι η 30η Ιουνίου 2021. Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για το 2021, οι κατηγορίες των βραβείων του  Elevate Greece είναι οι εξής:

  • Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς
  • Ταχύτερα ανερχόμενη νεοφυής επιχείρηση
  • Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς
  • Βραβείο Κοινωνικής συνεισφοράς
  • Βραβείο Περιβαλλοντικού αντίκτυπου
  • Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας
  • Βραβείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας
  • Βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
  • Startup hero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19
  • Κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα \ Best Ecosystem choice, όπου «ψηφίζει» αποκλειστικά το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην αξιολόγηση.

Οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στα Βραβεία ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://elevategreece.gov.gr/el/national-startup-awards-2021/

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα που μας ανέθεσε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποφάσισε τη μετακίνηση της τότε Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, είχε θέσει ως κεντρικό στόχο της κυβερνήσεώς του, να μπορέσουμε να δώσουμε μεγάλη ώθηση στη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο κεντρικός πολιτικός στόχος αυτής της πολιτικής επιλογής και η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ από την αρχή για να τον επιτύχουμε.

Παρουσιάσαμε πριν από λίγους μήνες με τον κύριο Πρωθυπουργό την πλατφόρμα Elevate Greece σε μια μεγάλη εκδήλωση και θέσαμε τους στόχους αυτής της πλατφόρμας.

Σήμερα είμαστε εδώ πρώτον, για να σας αποδείξουμε ότι δεν ήταν μόνο ωραία λόγια και ευχές αλλά πραγματικότητα και παράγουν αποτέλεσμα και δεύτερον, για να σας ανακοινώσουμε την πολύ ωραία πρωτοβουλία που είχε ο Υφυπουργός, ο κύριος Δήμας και η ομάδα του για τη θεσμοθέτηση των επιχειρηματικών βραβείων νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω της πλατφόρμας Elevate Greece.

Από τη μέρα που κάναμε την παρουσίαση με τον κύριο Πρωθυπουργό και ξεκίνησε τη λειτουργία της η πλατφόρμα μέχρι σήμερα, έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεών τους, περισσότερες από 400 επιχειρήσεις. Επίσης, πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας – θα τολμούσα να τις χαρακτηρίσω την «επιχειρηματική αφρόκρεμα» της Ελλάδος- έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια του Elevate Greece και έχουν δωρίσει χρήματα για τη δημιουργία των βραβείων της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τα οποία θέλουμε να δώσουμε σε μία πανηγυρική εκδήλωση, στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο.

Τα κριτήρια για να μπορεί μία εταιρεία από τις εγγραφείσες στην πλατφόρμα Elevate Greece να θέσει υποψηφιότητα για κάποια από αυτά τα βραβεία είναι να έχει τζίρο το 2020 τουλάχιστον 100.000 ευρώ και να έχει τουλάχιστον 5 εργαζομένους, έτσι ώστε να μιλάμε πράγματι για επιχειρήσεις νεοφυείς μεν αλλά που έχουν δράση, που έχουν δραστηριότητα και δεν είναι απλώς μία ωραία ιδέα. Έχουν δηλαδή δοκιμάσει την ιδέα τους στην πράξη και έχουν επιτύχει μέσα στο χώρο της ελεύθερης αγοράς με αυτήν.

Θυμίζω ότι η εγγραφή μίας επιχειρήσεως, νεοφυούς επιχειρήσεως στην πλατφόρμα Elevate Greece τη συνδέει με μία σειρά φορολογικών προνομίων, όπως είναι τα φορολογικά κίνητρα για τους επιχειρηματικούς αγγέλους ή τα stock options που δίνονται μόνο στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στην επίσημη αυτή πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα, και το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια, τον Υφυπουργό κύριο Δήμα ο οποίος έχει αναλάβει από την αρχή την ηγεσία αυτής της προσπάθειας με μεγάλη αφοσίωση, με προσωπική δουλειά και φυσικά, τον κύριο Κυριαζή και όλη την ομάδα της Γενικής Γραμματείας, η οποία έρχεται να συμπληρώσει με την δουλειά της επιλογές που τώρα με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους πόρους που αυτό μας διαθέτει, – μιας και σήμερα έχουμε και την παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής στην Ελλάδα- μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικά πράξη το όραμα του κυρίου Πρωθυπουργού και όλων μας για μία Ελλάδα που θα πρωτοστατήσει στη νεωτερικότητα, στην έρευνα και στην τεχνολογία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr