Ελλάδα Κίνα: Προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων συζήτησαν Μητσοτάκης και Γουανγκ Γι

0
77

Ελλάδα Κίνα: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Γουανγκ Γι είχε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Γουανγκ Γι είχε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στην ατζέντα της συζήτησης εξέτασαν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας σε συνέχεια της κύρωσης από τη Βουλή της συμφωνίας για παραχώρηση επιπλέον ποσοστού 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO Shipping. Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος οι πολιτιστικές σχέσεις στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος – Κίνας 2021-22.

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2022 είναι και έτος Ολυμπιακών Αγώνων, θέλουμε να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην οργάνωσή τους. Τον Σεπτέμβριο έγιναν στην Αρχαία Αγορά τα εγκαίνια του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος – Κίνας 2021 – 2022, κάτι που επιβεβαιώνει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των κρατών μας. Προσδοκούμε και στον τομέα αυτό να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας

«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας αναπτύσσονται πολύ ομαλά. Οι δύο λαοί μας έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ τους. Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να συζητήσουμε με τους Έλληνες φίλους την μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr