Ελλάδα κορωνοϊός: Προβληματίζουν οι μεταλλάξεις

0
263

Ελλάδα κορωνοϊός: Οι ειδικοί δηλώνουν προβληματισμένοι για τις μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα, ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με δεκάδες χιλιάδες νέους εμβολιασμούς να προστίθενται καθημερινά στο τείχος ανοσίας.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 791 νέες λοιμώξεις με κορωνοϊό στη χώρα.

Ελλάδα κορωνοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη θα μεταφερθεί από τους τουρίστες στη χώρα

«Καμπανάκι» κρούει ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί στην ώρα τους, ειδικά για την ινδική μετάλλαξη και ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο τουρισμός. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη αρχίζει να κυριαρχεί. Δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα από τους τουρίστες», σημείωσε μιλώντας στο Open.

Ελλάδα κορωνοϊός

Όπως ανέφερε, είμαστε σε φάση ύφεσης της πανδημίας εδώ και εβδομάδες, λόγω εμβολιασμών. «Οι εμβολιασμοί μας επιτρέπουν σε χαλάρωση δραστηριοτήτων». Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο ίδιος πιστεύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα εμβολιαστεί σιγά σιγά. «Τις μάσκες θα τις βγάλουμε σιγά σιγά όλοι μαζί. Να μη γίνει διαχωρισμός και τις βγάλουν μόνο οι εμβολιασμένοι», τόνισε ενώ αναφορικά με τον εμβολιασμό και το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει ενώ έχει κάνει την πρώτη δόση, ο κ.Δημόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να κάνει και τη δεύτερη δόση.

Ελλάδα κορωνοϊός: Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία

«Αν εμβολιαστούμε μαζικά θα έχουμε τείχος προστασίας εναντίον των μεταλλάξεων. Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώθηκε εκεί γιατί καθυστέρησαν οι εμβολιασμοί. Κι έτσι σπεύδουν να κάνουν γρήγορα μαζικά τη δεύτερη δόση στον κόσμο. Αυτή είναι η λύση», ανέφερε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ελλάδα κορωνοϊός

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία. Πρέπει να εμβολιαστούμε ώστε να έχουμε τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι και να μην έρθει τέταρτο κύμα από τον Σεπτέμβριο». Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca σημείωσε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία. «Οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες» επεσήμανε, ενώ όπως είπε 90 άνθρωποι κάτω των 39 ετών πέθαναν από κορονοϊό στην Ελλάδα. «Δεν είναι μια νόσος μόνο για τους ηλικιωμένους, μπορεί να αφήσει πολλές συνέπειες, δεν πρέπει να το παίρνουμε ελαφρά. Το όφελος από το εμβόλιο είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τον κίνδυνο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr