Ελλάδα κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τις πρώτες 25 Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ

0
48

Ελλάδα κορωνοϊός: Οι πρώτες 25 Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19 ξεκίνησαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και φυλακές Δομοκού και σταδιακά θα καλυφθεί όλη η επικράτεια.

Στην Αθήνα τέσσερις Κινητές Ομάδες επισκέφθηκαν το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου και ελέγχθηκαν 60 υπάλληλοι του δήμου που έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως και οι υπάλληλοι «Βοήθεια στο σπίτι», της κοινωνικής υπηρεσίας και της καθαριότητας. Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 Κινητές Ομάδες. Θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ. Στόχος είναι σε βάθος χρόνου να έχουν ελεγθεί όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πολίτες, ρίχνοντας το βάρος στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανέφερε και κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως η πανδημία ακόμη βρίσκεται σε ισχύ, γι αυτό τόσο κυβέρνηση όσο και οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίζουν να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση.

Πηγή: Pagenews.gr