Ελλάδα: Πέντε τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα μας

0
41

Και τα πέντε περιστατικά είχαν υψηλό ιικό φορτίο κατά τη διάγνωση

Στα πέντε έχουν φτάσει τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Θάνος.

Ο κ. Θάνος προχώρησε σε αυτή την αναφορά σε συνέδριο στο οποίο συμμετείχε, αναφέροντας ότι και τα πέντε περιστατικά είχαν υψηλό ιικό φορτίο κατά τη διάγνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα τέσσερα από τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος είχαν ιστορικό ταξιδιού σε Νότια Αφρική και Γαλλία. Το πέμπτο αποτελεί στενή επαφή ενός εκ των τεσσάρων προηγούμενων.

Κι οι πέντε, ωστόσο, ήταν πλήρως εμβολιασμένοι έχοντας ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλος, μυαλγία και πυρετός για τρεις με τέσσερις ημέρες.

Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ο πρώτος νεκρός της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και πολύ σύντομα μεταφέρθηκε σε Ευρώπη, Καναδά, Αμερική.

Το θάνατο του ασθενούς από την παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr