Ελλάδα Σαουδική Αραβία: Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις επιθέσεις κατά σαουδαραβικών στόχων

0
16

Την καταδίκη των επιθέσεων που έγιναν στη Σαουδική Αραβία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του και να ενημερωθεί για το συμβάν.

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον στόχων εντός της Σαουδικής Αραβίας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε πολιτών της χώρας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι επιθέσεις αυτές», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, «συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Σαουδικής Αραβίας και υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συνολικής πολιτικής λύσης προς όφελος του λαού της Υεμένης, της ειρήνης και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον στόχων εντός της Σαουδικής Αραβίας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε πολιτών της χώρας. Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Σαουδικής Αραβίας και υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συνολικής πολιτικής λύσης προς όφελος του λαού της Υεμένης, της ειρήνης και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής».

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ανάρτηση στο Twitter για το θέμα, ενώ ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του από τη χώρα του Κόλπου. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών στην ευρύτερη περιοχή.

«Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, @FaisalbinFarhan, συζητήσαμε για τη διμερή συνεργασία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας και τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε στο Τwitter ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr