Ελλάδα Τουρκία: Κομβικής σημασίας η επίσκεψη του Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα

0
35

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Διπλωματίας, Χάικο Μάας αναμένεται να επισκεφθεί πέραν της Ελλάδας, και την Τουρκία για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια νέα μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με σκοπό την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της χώρας μας με την Τουρκία ύστερα από τη σοβαρή κρίση που προκαλεί η γειτονική χώρα και το Oruc Reis.

Φαίνεται λοιπόν, πως αυτή η νέα επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Άγκυρα θα είναι κομβικής σημασίας ώστε να μπει το πλαίσιο και ένας οδικός χάρτης εκτόνωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Εξάλλου, να θυμίσουμε πως η τουρκική Navtex έχει ισχύ μέχρι, την Κυριακή 23 Αυγούστου και κατά συνέπεια η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Άγκυρα και στο τι προτίθεται να κάνει από εδώ και στο εξής ο εκρηκτικός Ερντογάν.

Και όλα αυτά την ώρα που η κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο έχει μπει στην τελική ευθεία στην Αθήνα. «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει μεγάλη σημασία για μας. Χρειαζόμαστε εκεί σταθερότητα και όχι εντάσεις. Έχουμε εκεί μια πολύ κρίσιμη κατάσταση και είμαι πεπεισμένη ότι εάν η Γερμανία και η Γαλλία βάλουν εδώ την κοινή τους δύναμη, θα βρούμε καλές λύσεις, ώστε να καταστήσουμε, ελπίζω, εφικτή τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr