Ελλάδα Τουρκία: Νέο παραλήρημα Τσελίκ κατά της Ελλάδας – «Είστε βάρβαροι και φασίστες»

0
117

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, βρήκε νέα ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα μέσω Twitter.

Με αφορμή το θέμα που παρουσίασε το CNN Turk από το Καστελλόριζο, κατά το οποίο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, αναφέρθηκε στη «στοχοποίησή» του ιδίου και του συνεργάτη του φωτογράφου, από ελληνική ιστοσελίδα που τους χαρακτήρισε «πράκτορες της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT)». «Είναι βάρβαρο και φασιστικό να στοχεύονται υπάλληλοι του πρακτορείου Anadolu στην Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο για τις Ελληνικές αρχές να αφήνουν να περάσει αυτό το θέμα. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταστήσουν σαφές αν υποστηρίζουν φασίστες ή την ελευθερία του Τύπου» δήλωσε αρχικά ο Τσελίκ.

Και συνέχισε σε επόμενο tweet:

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να βρουν τους φασίστες και να κάνουν όσα είναι απαραίτητα. Αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας να εκθέσει το συγκεκριμένο περιστατικό και να αποτρέψει την επανάληψή του».

Το δημοσίευμα του Anadolu

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας υποστήριξε σε άρθρο του την Πέμπτη ότι δύο δημοσιογράφοι του που πρόσφατα ταξίδεψαν στο Καστελλόριζο δέχτηκαν απειλές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Anadolu, ο δημοσιογράφος Tevfik Durul και ο φωτορεπόρτερ Ayhan Mehmet ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο και στη συνέχεια στο ακριτικό Καστελλόριζο. Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρεται σε δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας που φέρεται να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω άτομα είναι κατάσκοποι της ΜΙΤ. Η εν λόγω ιστοσελίδα φέρεται να δημοσίευσε και μια φωτογραφία από το διαβατήριο του ανταποκριτή του ΑΑ.

«Η στοχοποίηση δύο δημοσιογράφων που ταξίδεψαν στο νησί στο πλαίσιο της εργασίας τους αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Anadolu, Senol Kazanci, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το πρακτορείο. «Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους του AA» προσθέτει.

Το πρακτορείο, αναφέρει ότι περιμένει εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές για το πώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατάφερε να αποκτήσει φωτογραφία από σελίδα του διαβατηρίου του Durul. «Περιμένουμε εξηγήσεις και μία συγγνώμη από τις αρχές στην Αθήνα για το πώς η ταυτότητα και οι πληροφορίες από το διαβατήριο των φίλων μας – που πρέπει να είναι στα χέρια μόνο των ελληνικών αρχών – διέρρευσαν» αναφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr