Έλληνας ιερέας Αγιά Σοφιά: «Καλύτερα τζαμί – Προτιμώ Τούρκους από Φράγκους»

0
44

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου ο οποίος τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. «Μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας ο οποίς έχει γίνει viral στην Τουρκία.

Με έναν λόγο – παραλήρημα, δήλωσε ότι «αν δεν ήταν οι Τούρκοι η Αγία Σοφία θα είχε πέσει» και πρόσθεσε ότι «όπου ήταν οι Τούρκοι ήτανε πολύ καλύτερα».

«Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος, την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους κάναν τις διαδικασίες τους, γι αυτό κυρία Αρβελέρ έλεγαν χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», αναφέρει ο ιερέας της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας.

«Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κ****ράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δε σεβόντουσαν.

Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός; Όχι. Θα σου φοράνε το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Δε σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα.

Κι αν δεν ήταν ο Τούρκος η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Ποιος θα την συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο; Ο Τούρκος το συντήρησε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τούρκος ότι κάνει είναι πιο πονηρός από σας. “Αν οι Τούρκοι δεν είχαν διατηρήσει την Αγία Σοφία, θα είχε πέσει.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr