Ελληνικά ομόλογα: Στο 1,65% αυξήθηκε η απόδοσή τους λίγο πριν την έξοδο στις αγορές

0
101

Ελληνικά ομόλογα: Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν, εν όψει της έκδοσης, κατά 4 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 1,65%.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν, εν όψει της έκδοσης, κατά 4 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 1,65%. Σε ένα μήνα, από τότε δηλαδή που ανακοινώθηκε η μείωση του QE από την ΕΚΤ, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα (50 μ.β.), ενώ σε σχέση με ένα χρόνο πριν έχουν αυξηθεί περίπου μία ποσοστιαία μονάδα (100 μ.β.).

Τα ομόλογα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης δεν παρουσίασαν ιδιαίτερες μεταβολές σήμερα, αλλά η ανοδική τάση που ακολουθούν τον τελευταίο μήνα, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, είναι ξεκάθαρη. Νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου ανακοίνωσε χθες ο ΟΔΔΗΧ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου (Treasury) αυξήθηκε σήμερα 5 μονάδες βάσης, πάνω από το 1,83%, στο υψηλότερο επίπεδο διετίας, ενώ από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί περισσότερο από 30 μονάδες βάσης.

Αυξήσεις σημειώνονται στις αποδόσεις και των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τις αγορές τίτλων, αλλά να έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί απίθανη μία αύξηση των επιτοκίων φέτος. Τον τόνο δίνουν τα bunds (γερμανικά 10ετή ομόλογα), με τις αποδόσεις τους που ήταν έντονα αρνητικές πέρυσι να έχουν πλησιάσει μία ανάσα από το να περάσουν σε θετικό έδαφος.

Για όλες τις άλλες χώρες της περιοχής, οι 10ετείς τίτλοι κινούνται ήδη σε θετικό έδαφος, με αυτές των ιταλικών να έχουν ξεπεράσει το 1,3% και των πορτογαλικών και ισπανικών να κινούνται στο 0,6% και 0,7%, αντίστοιχα, στα επίπεδα δηλαδή που κινούνταν τα ελληνικά ομόλογα πριν από μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr