Ελληνοτουρκικά: Με αντι-Navtex απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

0
20

Μπαρούτη μυρίζει η κατάσταση με την Τουρκία στο Αιγαίο .  Οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν ενταθεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Η γειτονική χώρα εξέδωσε Navtex για σεισμικές έρευνες του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου. Η απάντηση της Ελληνικής πλευράς ήταν άμεση. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού έχει εκδώσει αντι-Navtex.

Ο σταθμός Ηρακλείου ανακοινώνει ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή. Και κατά δεύτερον επισημαίνει ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Mάλιστα καλούνται οι ναυτιλόμενοι να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

H Navtex στην αγγλική γλώσσα:

ZCZC HA28
100640 AUG 20
IRAKLEIO STATION NAVWARN 455/20
SOUTHEAST CRETAN SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA26-1024/20 IN HELLENIC NAVTEX
SERVICE AREA, REFFERING TO UNAUTHORIZED AND
ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE
GREEK
CONTINENTAL SHELF.
IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO
BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
2
. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA26-1024/20.
3. CANCEL THIS MESSAGE 232059 UTC AUG 20.
NNNN

Το Oruc Reis έφτασε στο σημείο όπου θα κάνει έρευνες, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα πως έστειλε ένα πλοίο για να διεξαγάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο. «Το πλοίο μας σεισμολογικών ερευνών Oruc Rei έφτασε στο σημείο όπου θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του στη Μεσόγειο», δήλωσε μέσω του Twitter ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. «Η Τουρκία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε να διασφαλίσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της», πρόσθεσε.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο twitter βίντεο από το Ορούτς Ρέις σημειώνοντας «η πρώτη εικόνα προήλθε από το Ορούτς Ρέις, το ερευνητικό πλοίο που έπλευσε στη Μεσόγειο μετά τη λεγόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Το γιγαντιαίο πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνα στην περιοχή μεταξύ 10-23 Αυγούστου».

Δείτε το σχετικό tweet με το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr