Eλληνοτουρκικά: Νέες απειλές από τον διευθυντή επικοινωνίας του Ερντογάν

0
19

Άραγε στο ΥΠΕΞ έχουν λάβει τα κατάλληλα μηνύματα; Μιας και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν σχεδόν πάντοτε τοποθετείται τελευταίος πριν μιας πρόκλησης, ενώ είναι και ο πρώτος που δήθεν τείνει χείρα φιλίας μετά τα όσα έχουν γίνει….

Μια ιδιαίτερα σημαντική δήλωση, όχι μόνο για αυτά που εμπεριέχει, αλλά κυρίως για το πρόσωπο που την έκανε ήταν η χθεσινή δήλωση του Διευθυντή Επικοινωνίας του Ερντογάν Fahrettin Altun ο οποίος μιλώντας στο Al Jazeera, επανέλαβε και εκείνος με τη σειρά του τις ακραίες διαθέσεις της Άγκυρας.

Ο Altun υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Γίναμε μάρτυρες των προκλητικών κ ενεργειών της Ελλάδας στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες…Έχουμε δει αυτή την ταινία στο παρελθόν με διάφορους τρόπους». Επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα κλιμακώνει συχνά τις εντάσεις προβάλλοντας αδικαιολόγητους ισχυρισμούς αντίθετους με το διεθνές δίκαιο ή διαδίδοντας προπαγάνδα ή ασκώντας πίεση κατά της Τουρκίας σε διεθνείς πλατφόρμες», ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Ερντογάν πρόσθεσε: “Ορισμένοι πολιτικοί στη γειτονιά μας έχουν την κακή συνήθεια να χρησιμοποιούν την Τουρκία ως εύκολο στόχο για να αποσπάσουν την προσοχή από τις στρατηγικές τους αποτυχίες και να κερδίσουν πολιτική υποστήριξη εντός της χώρας. Τονίζουμε για άλλη μια φορά στον σύμμαχο και γείτονά μας στο ΝΑΤΟ ότι αυτές οι προσεγγίσεις είναι δεσμευμένες να οδηγήσουν σε άλλες στρατηγικές. Η συνεχής κλιμάκωση της εχθρότητας στο Αιγαίο δεν εξυπηρετεί κανέναν όφελος. Το κόστος αυτής της έντασης αυξάνεται συνεχώς για τον επιτιθέμενο».

Παράλληλα, ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Ερντογάν δήλωσε ότι «η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορώντας για την Τουρκική κοινότητα και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, καθώς και η προσπάθεια της Ελλάδας, να κρατήσει την Τουρκία μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ένα παράδειγμα ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που δημιουργούν προκλητικά ζητήματα αντί να βρίσκουν μόνιμες λύσεις… Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που έκαναν ένα μοιραίο στρατηγικό λάθος αναγνωρίζοντας την Κύπρο ως μέλος της ΕΕ, προώθησαν οικονομικά μη εφικτά ενεργειακά έργα που όχι μόνο θα απέκλειαν την Τουρκία αλλά και θα περιφρονούσαν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Σίγουρα, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, αλλά φαίνεται ότι η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ένιωσαν την ανάγκη να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας.Η ελληνική πλευρά κατάφερε να χάσει χρόνο με αυτές τις διαβουλεύσεις, παρά το γεγονός ότι είχαμε συμφωνήσει να αποκλιμακώσουμε την ένταση και να συμμετάσχουμε σε μια στρατηγική διαλόγου.”

Επίσης τόνισε, ότι όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ.Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν την Τουρκία και τόνισαν την κρίσιμη σημασία της χώρας στην περιοχήε, ενώ πρόσθεσε:«Μια άλλη κακή συνήθεια που έχει υιοθετήσει ο γείτονάς μας από ορισμένες δυτικές χώρες είναι να αναγνωρίζει τη γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας όταν υπάρχει κρίση στην περιοχή, αλλά να την αγνοεί όταν οι δείκτες της κρίσης εξαφανίζονται. Αυτοί οι λανθασμένοι υπολογισμοί και η στρατηγική στενομυαλιά κυριαρχούν στις σχέσεις της με την Τουρκία. Πολλοί ηγέτες ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ομολόγους μας στην Αθήνα ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες με αμνησία σχετικά με τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας, η Τουρκία και η Ελλάδα μοιράζονται χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Θα συνεχίσουμε να ζούμε δίπλα δίπλα και η επιδείνωση των διμερών μας σχέσεων μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στην περιοχή μας.Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να ακολουθεί λάθος δρόμο μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό Κογκρέσο ως πλατφόρμα για να επιτεθεί και να ασκήσει πιέσεις εναντίον των τουρκικών εθνικών συμφερόντων και των δεσμών της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες… Οι παρατηρήσεις Μητσοτάκη δημιούργησαν περιττές τριβές στο ΝΑΤΟ σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του».

Επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας είναι μια πολιτική χωρίς προνοητικότητα, ο Altun δήλωσε, ότι αυτό δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τα ελληνικά συμφέροντα ούτε την ειρήνη στην περιοχή μακροπρόθεσμα.

Ενώ τέλος ανέφερε πως: «Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να συνεργαστεί με την Τουρκία για διαρκή ειρήνη στην περιοχή», υποστηρίζει ο Altun. “Ελπίζουμε ότι η ηρεμία θα επικρατήσει στην Ελλάδα και ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα επιλέξουν να συνεργαστούν με την Τουρκία για να επιτύχουν διαρκή ειρήνη στην περιοχή. Το να κάνουν κάτι διαφορετικό θα ήταν μια μεγάλη στρατηγική αποτυχία για αυτούς. Προτρέπουμε επίσης τους δυτικούς ηγέτες να απόσχουν από ενέργειες που δημιουργούν περιττές εντάσεις και ενθαρρύνουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την Τουρκία».

Άραγε στο ΥΠΕΞ έχουν λάβει τα κατάλληλα μηνύματα; Μιας και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν σχεδόν πάντοτε τοποθετείται τελευταίος πριν μιας πρόκλησης, ενώ είναι και ο πρώτος που δήθεν τείνει χείρα φιλίας μετά τα όσα έχουν γίνει….

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr