Έλον Μασκ: Έχασε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου του κόσμου αλλά μπήκε στο Γκίνες

0
80

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε από τα 320 δισ. δολαρίων που ήταν το 2021 σε 138 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο του 2023.

Μπορεί να έχασε μερικά δισ. δολάρια από τον πλούτο του, γεγονός που του στέρησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ωστόσο, ο Έλον Μασκ μπορεί να προσθέσει έναν νέο τίτλο στο βιογραφικό του, μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο Έλον Μασκ φαίνεται πως κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία. Σύμφωνα με το Γκίνες, ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX και ιδιοκτήτης του Twitter έχει χάσει περίπου 182 δισ. δολάρια (173 δισ. ευρώ) από τον Νοέμβριο του 2021, όπως εκτιμάται από το Forbes. Πάντως το Bloomberg εκτιμάει τη χασούρα στα 200 δισ. δολάρια.

«Αν και το ακριβές ποσό είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί, οι συνολικές απώλειες του Μασκ ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισ. δολαρίων, του Ιάπωνα επενδυτής τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε από τα 320 δισ. δολαρίων που ήταν το 2021 σε 138 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, κυρίως λόγω της κακής απόδοσης της μετοχής της Tesla που έχασαν περίπου το 65% της αξίας τους στη χειρότερη χρονιά της εταιρείας.

Πάντως, όπως σημειώνει το CNBC, ο Μασκ δεν ήταν ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας του πέρυσι. Μάλιστα αναφέρει πως ο Τζεφ Μπέζος, γλίτωσε παρά τρίχα το ρεκόρ Γκίνες καθώς αν δεν έχανε ο Έλον Μασκ τόσο σημαντικό μέρος του πλούτου του, η καμπάνα θα χτυπούσε για τον ιδρυτή της Amazon που το 2022 έχασε 80 δισ. δολάρια.

Από κοντά και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που επίσης έσπασε το ρεκόρ του Μασαγιόσι Σον έχοντας χάσει 78 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr