Έλον Μασκ: Πέρασε τον Ζούκερμπεργκ στη λίστα των πιο πλούσιων στον κόσμο

0
37

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg, ξεπέρασε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Ο ιδρυτής της Tesla βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, αφήνοντας στην τέταρτη τον δημιουργό του Facebook. Στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια αποτιμάται αυτή την στιγμή η αξία της περιουσίας του γνωστού επιχειρηματία.

Η αύξηση πλούτου του Μασκ οφείλεται κυρίως στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της Tesla κατά 12%, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα έπειτα από τον διαχωρισμό των μετοχών της Tesla με αναλογία 5 από μία. Έτσι, ο ιδρυτής της Tesla έγινε ο ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μόλις κάτω από τους Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος.

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατά σειρά σύμφωνα με τη νεότερη ανανέωσης της λίστας είναι οι: Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπερνάρτ Αρνό (CEO της γαλλικής LVMH).

Ποιος είναι ο Έλον Μασκ

Ο Μάσκ είναι επίσης ιδρυτής πολλών άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων της SpaceX, The Boring Company, Hyperloop και OpenAI. Οι μετοχές της Tesla έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 500% μέσα στο 2020 και η αξία της εταιρείας αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρόπος πληρωμής του Μασκ, όπως έχει εγκριθεί από τους μετόχους Tesla το 2018 δεν του δίνει μισθό ή έξτρα μπόνους. Αντ’ αυτού ο Διευθύνων Σύμβουλος πληρώνεται σε εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες έχουν πλέον αξία δισεκατομμυρίων. Έχει λάβει ήδη δύο πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από κάποια κέρδη που πέτυχε η εταιρία και αναμένει να λάβει άλλη μία πληρωμή σύντομα. Ο Μάσκ έχει στην κατοχή του περισσότερο από το 18% των μετοχών της εταιρείας, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από τον επόμενο μεγαλύτερο μέτοχο.

Έτσι, καθώς η αξία της Tesla αυξήθηκε, εκτοξεύθηκε και η περιουσία του Μάσκ στα 90 δισεκατομμύρια μόνο για τη φετινή χρονιά. Τον Ιανουάριο του 2020 η καθαρή αξία του ανερχόταν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ήμισυ αυτού του πλούτου να αποτελείται από μετοχές της Tesla, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Forbes και Bloomberg εκείνη την περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr