Ελπιδοφόρος: Τι είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

0
29

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος ενθρονίστηκε στις 22 Ιουνίου του 2019, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ειδική μνεία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο τελευταίος επένδυσε από την πρώτη στιγμή στο μέλλον του Ελληνισμού των ΗΠΑ, με την απόφασή του να στηρίζει έμπρακτα με δύο εκατoμμύρια ευρώ ετήσια επιχορήγηση, τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, ένα ίδρυμα κρίσιμης σημασίας για το αύριο της Ομογένειας.

Ελπιδοφόρος

Ελπιδοφόρος: Επιτυχία γα την αρχιεπισκοπή της Αμερικής

Το μήνυμά του ήρθε μετά την είδηση ότι πέτυχε Τη διατήρηση αλώβητης της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ταυτότητας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη, καθώς τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν τελούν πλέον υπό καθεστώς επιτήρησης και εξακολουθούν να αποτελούν εγκεκριμένα και πιστοποιημένα πανεπιστήμια.

Οι ακαδημαϊκές, διοικητικές και οικονομικές αστοχίες του παρελθόντος είχαν οδηγήσει τα δυναμικά και κραταιά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε αδιέξοδο και ο κίνδυνος απώλειας της δυνατότητας να απονέμουν τίτλους σπουδών ήταν πλέον ορατός. Για αυτό, άλλωστε, και η επαναβεβαίωση από την Επιτροπή για την Ανώτατη Εκπαίδευση στις πολιτείες της Νέας Αγγλίας της πλήρους ακαδημαϊκής αναγνώρισης των δύο ιδρυμάτων αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άμα τη αναλήψει των ποιμαντικών καθηκόντων του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σε μηνύματα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι η καρδιά του πλημμύρισε από χαρά στο άκουσμα της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής των πολιτειών της Νέας Αγγλίας που ήρε την ένταξη τόσο του Ελληνικού Κολεγίου όσο και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού σε καθεστώς ακαδημαϊκής επιτήρησης, επιβεβαιώνοντας την επίτευξη της πλήρους διοικητικής, οργανωτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ανασυγκρότησής τους.

Ελπιδοφόρος

Ελπιδοφόρος: Οι ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας στην Αμερική ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου, Γεώργιο Καντόνη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τον κομβικό του ρόλο για την επίτευξη του κορυφαίου αυτού στόχου χάρη στις υπηρεσίες που προσέφερε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, την αφοσίωση του και τις άοκνες προσπάθειές του. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε το Συμβούλιο των Επιτρόπων των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, την ηγεσία του Σώματος των 100 και όλους τους υποστηρικτές και δωρητές των σχολών, οι οποίοι με τη συνεισφορά τους βοήθησαν τα μέγιστα στην επίτευξη της διαφύλαξης της ακαδημαϊκής ακεραιότητάς τους, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν σπουδές υψηλού κύρους και αριστείας προς όφελος της ελληνοαμερικανικής Ομογένειας και των μελλοντικών, κληρικών και λαϊκών, στελεχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Σεπτέμβριο του 2019, υπογράμμισε ότι η επαναβεβαίωση του ακαδημαϊκού καθεστώτος τους οφείλεται στην αφοσίωση και τις επιμελείς προσπάθειες του αφοσιωμένου εκπαιδευτικού, διοικητικού και υπαλληλικού προσωπικού, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου, τον αντιπρόεδρο πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Μαγκουλιά, και όλα τα μέλη του ΔΣ των σχολών που πίστεψαν και υποστήριξαν την όλη προσπάθεια ανασυγκρότησής τους. Φυσικά, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τους φοιτητές που, όπως είπε, «μας εμπιστεύτηκαν για την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr