ΕΛΤΑ ΣΕΤΤΑ: Καμία ανάκληση των αδειών ειδικού σκοπού

0
68

ΕΛΤΑ ΣΕΤΤΑ: Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) καταγγέλλει «την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ που με σχετικό έγγραφο ανακοίνωσε ότι μπορεί να ανακαλέσει τις άδειες ειδικού σκοπού πατώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δικαιολογώντας τις ανακλήσεις αδειών σε ανεβασμένες υπηρεσιακές ανάγκες, ορίζοντας προϊσταμένους και διευθυντές, σε ρόλο δικαστή, να ανακαλούν τις άδειες».

«Η απόφασή τους αυτή είναι άθλια και πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η αξιοποίηση της ΠΝΠ, συνεχίζει το Συνδικάτο, «σαφώς και στοχεύει στην κερδοφορία των ΕΛΤΑ. Από τη μια είναι η ακύρωση των αδειών ειδικού σκοπού και από την άλλη η δυνατότητα μεταφοράς εργαζόμενων από τα ΕΛΤΑ στα ΕΛΤΑ courier. Δηλαδή τώρα που στο δέμα και στις ταχυμεταφορές έχει τεράστια κέρδη η εταιρεία να αυξηθούν. Ήδη χτες μετέφεραν 35 συναδέλφους συμβασιούχους στα ΕΛΤΑ courier και ταυτόχρονα ακυρώνουν άδειες ειδικού σκοπού, ποιος ξέρει(;) πιθανά σχεδιάζουν την επόμενη φάση μεταφοράς εργαζομένων».

Η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΤΑ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για ένα και μόνο πράγμα, την κερδοφορία, και μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία, ούτε την ασφάλεια, ούτε τις ανάγκες των εργαζομένων. Ίσα ίσα παίρνουν μέτρα για την αύξηση της εκμετάλλευσης για να κερδίζουν περισσότερα». Το ΣΕΤΤΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, «καλεί τον κάθε εργαζόμενο των Ταχυδρομείων και Ταχυμεταφορών να έρθει σε επαφή με το συνδικάτο μας και να μας ενημερώσει για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε ζήτημα σε χώρο δουλειάς».

Πηγή: Pagenews.gr