‘Ελυσε τη σιωπή της η Σουλεϊμάν Σαμπιχά – Νέες καταγγελίες Αϋφαντή

0
55

Μετά τις καταγγελίες του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Αϋφαντή, ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά κόπηκε από τα ευρωψηφοδέλτια του Σύριζα το 2014, ύστερα από παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, η ίδια έλυσε τη σιωπή της.

Μετά τις καταγγελίες του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Αϋφαντή, ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά κόπηκε από τα ευρωψηφοδέλτια του Σύριζα το 2014, ύστερα από παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, η ίδια έλυσε τη σιωπή της. Και το ερώτημα είναι πλέον εάν ο Σύριζα θα αποφασίσει να δώβσει επιτέλους εξηγήσεις για το αν λένε αλήθεια η  Σαμπιχά και ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος.

Η Σαμπιχά, η οποία είναι πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρωμά Δροσερού Ξάνθης «Ελπίδα» τονίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο της στον ιστότοπο enanews.gr ότι ο κ. Γιώργος Αϋφαντής απλά υπενθύμισε «το παρασκήνιο που ακολούθησε την αρχική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου και την ακύρωση τελικά της συμμετοχής μου». Ήταν ένας, όπως πανηγυρικά διατράνωσαν όσοι τότε εναντιώθηκαν στην υποψηφιότητά μου, “θρίαμβος” ποικιλώνυμων κύκλων που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον οικισμ΄μας και δεν έχουν ασχοληθει ποτέ με τα προβλήματά μας, αλλά ούτε και αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα στη Θράκη».

Βέβαια, η Σαμπιχά κρούει τον κώδωνα και για όλο το πολιτικό σύστημα επισημαίνοντας: «Οι μηχανισμοί του τουρκικού προξενείου με τη συνενοχή εκούσια ή ακούσια κατά περιπτώσεις, εγχώριων παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και των πολιτικών κομμάτων επιδίδονται στον συστηματικό προσεταιρισμό των Ελλήνων Ρομά με αποκλειστικό σκοπό όχι το καλό της Θράκης, αλλά την ικανοποίηση των ιδιοτελών στρατηγικών επιδιώξεών τους, που είναι η τουρκοποίηση και η αυτονόμηση της Θράκης».

Νέες καταγγελίες Αϋφαντή

Την ίδια στιγμή, στις καταγγελίες του για τους χειρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά στις ευρωεκλογές του 2014 επέμεινε ο διπλωμάτης και πρώην Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Αϋφαντής.

Αφού εξήγησε για άλλη μια φορά ότι την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά την είχαν προτείνει μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εγκριθεί με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, στη συνέχεια ο κ. Αϋφαντής περιέγραψε ότι «μετά από δύο ώρες βγήκε από τα ψηφοδέλτια χωρίς ποτέ να τεθεί ξανά το θέμα της».

Όπως είπε ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα «πήρε τηλέφωνο ο Τούρκος πρέσβης τον Νίκο Παππά και του είπε ότι “δεν θα βρείτε την ψήφο σας”».

«Εγώ προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν ήταν κατασκεύασμα της ΕΥΠ» πρόσθεσε ο κ. Αϋφαντής μιλώντας στο Action24 αλλά, όπως συμπλήρωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε το αίτημά του (σ.σ. του Τούρκου πρέσβη) και στη θέση της έβαλε έναν τουρκόφωνο».

Όσο για το τι έγινε μετά ο κ. Αϋφαντής είπε ότι «την πήρε (σ.σ. τη Σουλεϊμάν Σαμπιχά) ο Βίτσας τηλεφωνο, της συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι».

Επιπλέον, ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του κ. Αλέξη Τσίπρα βάλλει εναντίον του κ. Νίκου Κοτζιά για επιλογές που ο τελευταίος έκανε την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Πιο αναλυτικά, π κ. Αϋφαντής, για τον οποίο στην Κουμουνδούρου λένε ότι έχει «προσωπική ατζέντα», εξέδωσε απόψε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχασε δυο ευκαιρίες: Α) να σιωπήσει, Β) να πει την αλήθεια, για τους λόγους που μου άσκησε πειθαρχική δίωξη όταν αποκάλυψα χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας στην Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης. Επέλεξε να ψεύδεται ασύστολα:

Ψέμμα πρώτο: Η “έντιμη διοικητική υπάλληλος” της Πρεσβείας Τεχεράνης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Κοτζιάς ήταν στην πραγματικότητα σημαντικό στέλεχος του κυκλώματος. Την κατήγγειλα ταυτόχρονα με τον προϊστάμενό της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζη με συντριπτικά στοιχεία. Αν είχε τελεσφορήσει η Εισαγγελική ανάκριση θα ήταν μαζί του κατηγορούμενη στο εδώλιο. Αυτή είσήγαγε τα προδήλως πλαστά στοιχεία στο ηλεκτρονικά σύστημα Σένγκεν για τις βίζες που παράνομα ενέκρινε και πούλαγε ο προϊστάμενος της Λούζης επί δύο ολόκληρα έτη (από τα τρία που λειτουργούσε το κύκλωμα) πριν φθάσω εγώ στην Τεχεράνη!

Ο Υπουργός Κοτζιάς επέλεξε να μην την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο πού απέλυσε τον συνεργό της. Αντίθετα, την χρησιμοποίησε ως βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο παρέπεμψε εμένα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η μαρτυρία της κρίθηκε διάτρητη και αναξιόπιστη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με το πόρισμα του Πρέσβυ Γεωργακέλου που παρήγγειλε επί μέτρω ο Υπουργός Κοτζιάς. Γι’ αυτό και αθωώθηκα πανηγυρικά από το Ανώτατο Πειθαρχικό, το οποίο εξέτασε διεξοδικά την υπόθεσή μου επί δύο έτη, ερευνώντας πλέον το ίδιο πρωτογενώς τα πραγματικά περιστατικά!

Ψέμμα δεύτερο: ο Υπουργός Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι “έφερε με συνοδεία φρουράς” την “έντιμη” διοικητική υπάλληλο στην Αθήνα από την Τεχεράνη. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα! Ας δώσει στη δημοσιότητα τα παραστατικά μετακίνησης… φρουράς στην Τεχεράνη ο τερατολόγος Κοτζιάς! Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω επισκέφθηκε κατά την άδειά της στην Αθήνα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Κοτζιά, προκειμένου να απολογηθεί επειδή, μετά τις αλλαγές προσώπων και διαδικασιών που έκανα ήδη τον πρώτο μήνα της θητείας μου στην Πρεσβεία Τεχεράνης, τα έσοδα από λαθρεμπόριο βίζας εξανεμίσθηκαν και για τους εν Αθήναις παραλήπτες!

Ψέμμα τρίτο: ο Υπουργός Κοτζιάς έστειλε κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και καταδικασθηκαν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Ακόμη και σήμερα τα δικαστήρια αθωώνουν μαζικά αθώα θύματα από το πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας που είχε εξαπολύσει, ως μέθοδο διοίκησης ο Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σαν νέος Βισίνσκυ, εμπνέεται από τις σταλινικές δίκες της Μόσχας! Γι’ αυτόν έχει σημασία ότι άσκησε δίωξη, όχι η πανηγυρικά αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Στην Αθήνα όμως τα δικαστήρια αθωώνουν υπαλλήλους του Υπουργείου που είχε παραπέμψει ο Κοτζιάς, “λεπτομέρεια” που αποσιωπά!

Ψέμμα τέταρτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς μας λέει ότι ενημέρωσε πρώτος την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και της ζήτησε να στείλει Εισαγγελέα στην Τεχεράνη. Τον προκαλώ να δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιός ζήτησε πότε και τί. Μετά θα δημοσιεύσω και εγώ.

Καί μιά αλήθεια: Στο ΥΠΕΞ επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας. Του είναι κομμάτι δύσκολο του Υπουργού Κοτζιά να πεί την αλήθεια, γι’ αυτό την λέω και την ξαναλέω εγώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr