Εμανουέλ Μακρόν: Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους Γάλλους ως τα τέλη του καλοκαιριού

0
29

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως σε όλους τους Γάλλους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού θα τους προσφερθεί ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Μακρόν είπε πως επειδή ο ιός εξελίσσεται γρήγορα, οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να ξεκινήσουν τώρα να προετοιμάζονται για εμβόλια που θα χρειαστούν αυτόν τον χειμώνα και στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου, θα ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 στη Γαλλία. Μέχρι σήμερα, η χώρα έχει εμβολιάσει το 2,26% του πληθυσμού. Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν έρχονται καθώς η εμβολιαστική διαδικασία στην Ευρώπη σημειώνει σημαντικές καθυστερήσεις, μετά τις παλινωδίες των φαρμακοβιομηχανιών αναφορικά με την παράδοση δόσεων του εμβολίου στις «27» της ΕΕ. Σε δημοσίευμά του, χθες, το Politico προέβλεπε πως -με τους σημερινούς ρυθμούς εμβολιασμού- καμία χώρα δεν θα εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σύσταση για το εμβόλιο της AstraZeneca στη Γαλλία

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της νόσου Covid-19, το τρίτο που εγκρίθηκε στη Γαλλία, δεν συστήνεται για τους άνω των 65 ετών. Η απόφαση έρχεται ελλείψει διαθέσιμων αυτή τη στιγμή δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ανώτατης Αρχής Υγείας της Γαλλίας (HAS), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Θυμίζουμε πως επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca εξέφρασε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. «Υπάρχει έλλειψη δεδομένων για τους ασθενείς άνω των 65 ετών. Αυτά τα δεδομένα θα έλθουν τις επόμενες εβδομάδες, Στο μεταξύ, εμείς συστήνουμε τη χρήση του στους κάτω των 65 ετών», δήλωσε η πρόεδρος της HAS, Ντομινίκ λε Γκουλουντέκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr