Εμβολιασμοί εκτός σειράς: Η Νέα Δημοκρατία ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο στελεχών της

0
41

Εξελίξεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς. Με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή, καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αποφάσισε να απαλλάξει των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κάλεσε τον κ. Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζέρβας τους ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα προσφορά τους, «όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση» του κεντρικού δήμου της πόλης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται με την με την υπόθεση του Αγίου Παντελεήμονα και τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού -εκτός σειράς- που φέρονται να έγιναν εκεί. Ο Δρόσος Τσαβλής είναι γιατρός εκεί, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εμβολιάστηκαν άτομα από το στενό του περιβάλλον, ενώ στο ίδιο ίδρυμα φέρεται να εμβολιάστηκε και η κ. Ακριτίδου, η κόρη της οποίας είναι γιατρός εκεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φέρεται να αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Τι προηγούμενες ημέρες είχαν υπάρξει και καταγγελίες για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο για το ίδιο θέμα.

Το skyrodos.gr ανέφερε: «Παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου και δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη φροντίδα η ιδιότητα του, ο κ. Χατζημάρκος με ιδιωτικό σκάφος, βρέθηκε με την παρέα του στη Χάλκη την Κυριακή, πιθανώς και για υπηρεσιακούς λόγους τους οποίους δεν έκανε γνωστούς ο δήμαρχος Αγγελος Φραγκάκης που μίλησε σήμερα το πρωί στον sky».

Το ίδιο σάιτ σημείωνε: «Η υπεύθυνη γιατρός του Ιατρείου της Χάλκης κ. Αρβανιτίδου μιλώντας στον sky όχι μόνο επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου, αποκάλυψε ακόμη πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων.

Επομένως δεν εμβολιάστηκε με επιπλέον δόση που περίσσεψε λόγω κάποιας απουσίας ή άρνησης πολίτη να εμβολιασθεί: Το όνομα του μπήκε στην κατάσταση και η διαδικασία ακολουθήθηκε χωρίς καμιά αναστολή».

Στη συνέχεια, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφερόταν: «Μια σημαντική λεπτομέρεια που μειώνει την άποψη πως τα εμβόλια περίσσευαν και επομένως δόθηκε η δόση για να μην …πεταχτεί: Στην Χάλκη ήταν ζευγάρι με καταγωγή από εκεί, που ήθελε να εμβολιασθεί αλλά οι δόσεις είχαν τελειώσει!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr