Εμβολιασμοί σε πλαζ: Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας

0
69

Εμβολιασμοί σε πλαζ: Σε διευκρινίσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς σε παραλίες προέβη το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το υπουργείο Υγείας όσον αφορά στο ενδεχόμενο να γίνουν εμβολιασμοί από κινητές μονάδες ακόμα και σε πλαζ. Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στην Κρήτη όπου μίλησε για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Εμβολιασμοί σε πλαζ: Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ. Το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ξεκινάει από την Κρήτη στις 6/7.

Εμβολιασμοί σε πλαζ

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, ψηφίστηκε χθες ο σχετικός νόμος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή.

Νωρίτερα συνοδεύοντας τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Κρήτη και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

Ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμένοι

«Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, το επόμενο διάστημα θα το πράξουν σε κατ’ οίκον επισκέψεις».

Εμβολιασμοί σε πλαζ

Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο που βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετά από τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, εξήγησε ότι η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών μας, καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

Όπως τόνισε, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr