Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Έτσι δρα το εμβόλιο στο ανθρώπινο σώμα – Πότε ανοίγουν σχολεία και καταστήματα

0
12

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μίλησε για το «το πρώτο πραγματικά καλό νέο από πέρσι τον Ιανουάριο όταν και ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κος Σύψας τόνισε  πως «είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία που μας ταλαιπώρησε, μας βασάνισε και χάσαμε τόσους συμπολίτες μας». Εξηγώντας την τεχνολογία mRNA του εμβολίου των Pfizer – BioNTech, σχολίασε το εξής: «Είναι ένα τόσο δα μικρό μόριο το οποίο μπαίνει στο σώμα μας, δίνει το μήνυμα να φτιάξουμε από την πρωτεΐνη του κορωνοϊού αντισώματα και αμέσως μετά αυτοκαταστρέφεται και αυτοδιαλύεται».

Επίσης, ο γνωστός καθηγητής ανέφερε πως «είναι ό,τι πιο ασφαλές έχει φτιάξει η τεχνολογία μας. «Οι κλινικές μελέτες και η εμπειρία που έχουμε μέχρι σήμερα από μερικά εκατομμύρια εμβολιασμούς στον κόσμο δείχνουν την απόλυτη ασφάλειά του», ενώ σύμφωνα με τον κο Σύψα για να σχηματιστεί ένα τείχος ανοσίας στον ιό θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ελληνικού πληθυσμού.

Επιπροσθέτως, σχετικά με το πότε μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο καθηγητής είπε ότι θα εξαρτηθεί από τον ανεφοδιασμό και από το πόσοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν, «γιατί το εμβόλιο είναι προαιρετικό και έτσι πρέπει να είναι», αν και εξήγησε ότι παρότι η Πολιτεία είναι πολύ πιο αισιόδοξη, ο ίδιος πιστεύει ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως να φτάσουμε μέχρι το τέλος του έτους.

Πότε ανοίγουν σχολεία και καταστήματα;

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα, απάντησε ότι αυτό είναι «εντελώς άγνωστο γιατί η κατάσταση είναι απρόβλεπτη». Η απόφαση θα ληφθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν όλα πάνε καλά ενδεχομένως τα δημοτικά να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου», επεσήμανε ο καθηγητής εκφράζοντας τον προβληματισμό του για εικόνες που υποδηλώνουν διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια των εορτών.

«Αυτή η αντανάκλαση της εικόνας, θα φανεί γύρω στις 10 Ιανουαρίου. Επομένως είναι πιο συνετό να εκτιμήσουμε τότε την κατάσταση για να κάνουμε τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr