Εμβολιαστικά κέντρα: Έτοιμα σε Περιστέρι και Ελληνικό

0
24

Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό θα επισκεφθούν σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 16:00 και 17:30 αντίστοιχα.

Εμβολιαστικά κέντρα: Ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου

Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου. Σε αυτά θα λειτουργούν σε πρώτο στάδιο 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα. Οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων.

Σημειώνεται ότι 48 εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι Αττικής, ενώ 24 γραμμές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Με τα δυο εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, καθώς και το νέο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Πάτρα, η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποκτά την πλήρη δυναμική της.

Εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιαστικά κέντρα: Ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου

Εμβολιαστικά κέντρα: Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς

Στην τελευταία ενημέρωση (22/3) του υπουργείου Υγείας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε για τις αναμενόμενες παραδόσεις εμβολίων για το μήνα Απρίλιο: «Από την εταιρεία Pfizer περιμένουμε περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, από την εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις και από τη Moderna -μας έχει δώσει πληρωμένες παραδόσεις μέχρι στιγμής, αναμένουμε και περισσότερες από την Moderna- 100.000 δόσεις.

Η εταιρεία Johnson&Johnson σε επικοινωνία και μαζί μας και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε ένα ενδεικτικό πλάνο παραδόσεων για το επόμενο τρίμηνο. Θα τηρήσει τη δέσμευση του 1,2 εκατομμύρια προς τη χώρα μας και θα παραδώσει 70.800 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο».

Ακόμη τόνισε ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει από την 1η Απριλίου την ένταξη άλλων 272 εμβολιαστικών κέντρων, ανεβάζοντας έτσι από την 1η του μήνα τον αριθμό των ενεργών εμβολιαστικών κέντρων σε 1.073, 55 περισσότερα από τον αρχικό αριθμό 1.018 τον οποίο είχαμε ανακοινώσει το Νοέμβριο. Οι δυνατότητες που θα έχει το σύστημα από 1η Απριλίου θα ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. Έχουμε πει ότι ο στόχος λόγω της διαθεσιμότητας των εμβολίων είναι στο 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Και εάν χρειαστεί τους επόμενους μήνες να αυξήσουμε αυτή τη δυναμικότητα είναι κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr