Εμβόλιο AstraZeneca: Παραμένουν σε αναστολή οι δοκιμές του

0
57

Αγώνα δρόμου κάνει η επιστημονική κοινότητα προκειμένου να βρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Την ώρα που οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται στη Μεγάλη Βρετανία -μετά από μια μικρή διακοπή-, στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε αναστολή. Η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει τη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ καθώς πρόκειται για την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία.

Σημειώνεται, πως οι δοκιμές είχαν διακοπεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς ένας εθελοντής στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε πρόβλημα στον νωτιαίο μυελό. Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν πρόκειται για παρενέργεια του φαρμάκου και ως εκ τούτου, δόθηκε η άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Υγείας (MHRA) της Βρετανίας για τη συνέχιση της έρευνας στη χώρα. Ωστόσο η εγγραφή νέων συμμετεχόντων στη μελέτη και άλλες διαδικασίες δοκιμής παραμένουν σταματημένες στις ΗΠΑ, εν αναμονή έρευνας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Την ίδια ώρα, η μετοχές της AstraZeneca στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5% στη Νέα Υόρκη, ενώ η συγκεκριμένη βιοφαρμακευτική εταιρεία είναι μια από τις πολλές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Operation Warp Speed» της αμερικανικής κυβέρνησης για την ταχεία παρακολούθηση ενός εμβολίου κατά του ιού. Μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα εμβόλια που θα βγει πρώτο στην αγορά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας για την αναστολή των δοκιμών:

« Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως χορηγός της δοκιμής, δεν μπορούν να αποκαλύψουν περαιτέρω ιατρικές πληροφορίες αλλά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η AstraZeneca έχει δεσμευτεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε δοκιμές βάσει των υψηλότερων στάνταρ. Η εν λόγω εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο να καθοδηγείται για το πότε μπορούν να ξαναρχίσουν άλλες κλινικές δοκιμές για την παροχή του εμβολίου ευρέως, δίκαια και χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Το πιθανό εμβόλιο με την επωνυμία AZD1222 επινοήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την εταιρία, Vaccitech, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση. «Χρησιμοποιεί έναν ιικό φορέα χιμπατζή που βασίζεται σε μια εξασθενημένη έκδοση ενός ιού κοινού κρυολογήματος (αδενοϊός) και περιέχει το γενετικό υλικό της πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2. Μετά τον εμβολιασμό, παράγεται η πρωτεΐνη, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί στον ιό SARS-CoV-2».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr