Εμβόλιο κορωνοϊός: Μπορεί να μας βγάλει από τον εφιάλτη λέει Ελληνίδα γιατρός από το Μπέρμιγχαμ

0
104

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου την έγκρισή του για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech. Στη Βρετανία έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί. Στο Μπέρμιγχαμ μια Ελληνίδα γιατρός είναι επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού, η Βάσω Ματιοπούλου.

Η γιατρός μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS στο MEGA για τη μετάλλαξη του ιού και κατά πόσο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ έδωσε λεπτομέρειες και για τον τρόπο χορήγησής του. Υπογράμμισε ότι θα πρότεινε στους δικούς της ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο.

«Οι ιοί μεταλλάσσονται, έτσι είναι η φύση τους. Γι’ αυτό έχουμε το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο. Δεν είναι η πρώτη μετάλλαξη αυτή. Είχαμε και το καλοκαίρι. Το ανησυχητικό με την συγκεκριμένη είναι ότι μεταδίδεται πολύ γρήγορα. Οι αριθμοί των ασθενών αυξήθηκαν ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Δεν αυξάνεται η σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Δεν φαίνεται η μετάλλαξη να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», είπε η κ. Ματιοπούλου σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει φέρει ταραχή σε όλο τον κόσμο.

Όπως επισήμανε, πιθανότατα έχει μεταδοθεί σε πολλές χώρες αλλά δεν έχει ανιχνευτεί. «Δεν μπορεί να ανιχνευτεί με το κοινό τεστ για τον κοροναϊό. Χρειάζεται ειδική υποδομή. Ίσως να έχει μεταδοθεί σε περισσότερες χώρες….».

Σύμφωνα με την Ελληνίδα γιατρό, «ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κατάσταση αυτή. Η άλλη επιλογή είναι η ανοσία της αγέλης. Έχει αποτύχει το πείραμα» υπογράμμισε, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να ξεφύγει η ανθρωπότητα από τον εφιάλτη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του εμβολίου. «Όταν έρθει στο κέντρο εμβολιασμού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 3,5-4 ημέρες. Οι γιατροί που εμβολιάζουν στην Αγγλία πρέπει να έχουν λάβει εκπαίδευση. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να κουνήσουμε το εμβόλιο αυτό. Το φιαλίδιο περιέχει την πρωτεΐνη του ιού και πρέπει να βάλουμε φυσιολογικό ορό, πρέπει να κάνεις ήπιες κινήσεις πάνω – κάτω. Αν το φιαλίδιο γίνει θολό σημαίνει ότι η πρωτεΐνη έχει σπάσει και τότε το εμβόλιο είναι ανενεργό».

«Θα συνιστούσα ανεπιφύλαχτα το εμβόλιο στους δικούς μου ανθρώπους» υπογράμμισε στο τέλος της παρέμβασής της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr