Εμβόλιο κορωνοϊός: Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η παραγωγή του από τις ΗΠΑ

0
52

Εντατικά εργάζονται επιστήμονες και εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αναπτύξουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσο πιο σύντομα γίνεται. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης οι φαρμακοβιομηχανίες που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να ξεκινήσουν την παρασκευή εμβολίου έως το τέλος του καλοκαιριού. «Εάν πούμε ακριβώς πότε θα είναι κυριολεκτικά τα υλικά του εμβολίου σε παραγωγή και βιομηχανοποίηση, είναι ίσως σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, αλλά θα το παράγουμε πραγματικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, συνεργάζεται ήδη με εταιρείες για τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής και την απόκτηση πρώτων υλών.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τεσσάρων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 μέχρι στιγμής μέσω του προγράμματος Operation Warp Speed, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021. Επίσης, έχει χορηγήσει επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έως πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc και Novovax Inc.

Υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα με τη Regeneron Pharmaceuticals Inc για να τη βοηθήσει να παρέχει θεραπείες για ασθενείς με κορωνοϊό. «Οι κλινικές δοκιμές για θεραπευτικά σκευάσματα μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή χιλιάδων δόσεων έως το φθινόπωρο», δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.  «Ενώ πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η πρόοδος του εμβολίου συμβαίνει με παράδοξο ρυθμό, γρηγορότερα από ό, τι οποιαδήποτε εμβόλια έχουν αναπτυχθεί στην ιστορία, τα θεραπευτικά σκευάσματα κατασκευάζονται ακόμη ταχύτερα» κατέληξε.

Νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη:

Την ίδια ώρα, ελπίδες για την αντιμετώπιση του ιού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη, καθώς το φάρμακο φαίνεται να έχει αποτελέσματα στους βαριά ασθενείς. Η πειραματική χρήση της είχε αποτέλεσμα σε τρεις βαριά ασθενείς στην Νότια Κορέα, οι οποίοι είδαν βελτίωση της υγείας τους. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία ή άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr