Εμβόλιο κορωνοϊός: «Μην περιμένετε τα πρώτα εμβόλια πριν από τις αρχές του 2021», λέει ο ΠΟΥ

0
51

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μήνυμά του ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν από τις αρχές της νέας χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη χρήση εμβολίων κατά του ιού δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, ξεκαθάρισε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Παρ’ όλα αυτά οι ερευνητές σημειώνουν «ικανοποιητική πρόοδο» στην ανάπτυξη εμβολίων κατά της ασθένειας COVID-19, με λίγες δοκιμές που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Παραμένει σημαντική η καταστολή της εξάπλωσης του ιού

Ο ΠΟΥ εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, αλλά εν τω μεταξύ είναι σημαντικό να καταστείλει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ο ιατρός αξιωματούχος του ΠΟΥ, καθώς τα ημερήσια νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

«Σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο», δήλωσε ο Ράιαν, επισημαίνοντας ότι πολλά εμβόλια βρίσκονται τώρα στο τρίτο στάδιο των δοκιμών και κανένα δεν έχει αποτύχει μέχρι στιγμής, όσον αφορά την ασφάλεια ή την ικανότητα δημιουργίας ανοσοαπόκρισης. «Ρεαλιστικά θα είναι το πρώτο μέρος της επόμενης χρονιάς προτού αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να εμβολιάζονται», τόνισε σε μια δημόσια εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΠΟΥ εργάζεται για να επεκτείνει την πρόσβαση σε πιθανά εμβόλια και να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, πρόσθεσε. «Και πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε αυτό, επειδή αυτό είναι ένα παγκόσμιο αγαθό. Τα εμβόλια για αυτήν την πανδημία δεν είναι για τους πλούσιους, δεν είναι για τους φτωχούς, είναι για όλους», είπε.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα πληρώσει 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 100 εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc και τη γερμανική Biotech BioNTech εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανέφεραν οι εταιρείες νωρίτερα σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι είχαμε νέα επίθεση των ΗΠΑ δια στόματος Μάικ Πομπέο κατά του ΠΟΥ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατηγόρησε τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς ότι «εξαγοράστηκε» από την κινεζική κυβέρνηση και για αυτό είχαμε πολλές από τις επιπτώσεις από την επιδημία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr