Εμβόλιο κορωνοϊός: Τι ετοιμάζει η Ρωσία

0
70

Ρώσοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα είναι σε μορφή γιαουρτιού. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, επικεφαλής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ακαδημαϊκός, Βλαντίμιρ Τσεκόνιν, αυτή τη στιγμή το εμβόλιο βρίσκεται στο στάδιο των προκλινικών δοκιμών.

Στη συνάντηση του Προεδρείου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Βλαντίμιρ Τσεκόνιν ενημέρωσε πως πρόκειται για «ένα εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα κατά του SARS-CoV-2, το οποίο αναπτύσσεται στο Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις μεθόδους γενετικής μηχανικής και ενσωμάτωσαν την πρωτεΐνη S – εξαιτίας της οποίας ο νέος κορωνοϊός προσβάλλει τα κύτταρα – στην επιφάνεια των προβιοτικών, των «καλών» μικροοργανισμών που ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό σύστημα. «Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ως γαλακτοκομικό προϊόν». Ο Τσεκόνιν ξεκαθάρισε ακόμα ότι το εμβόλιο υποβάλλεται σε προκλινικές δοκιμές.

Η Ρωσία ετοιμάζει μαζικό εμβολιασμό για τον πληθυσμό της

Εμβολιασμό μαζικής κλίμακας ήδη από το ερχόμενο φθινόπωρο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Τσερνισένκο, την Τρίτη 2 Ιουνίου. «Όπως γνωρίζετε, η ανάπτυξη εμβολίου βρίσκεται σε εξέλιξη και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Οι ειδικοί λένε ότι σε περίπτωση επιτυχίας, το φθινόπωρο θα μπορέσει ήδη να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός, αλλά προς το παρόν όλοι μας πρέπει να μάθουμε να ζούμε λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους που σχετίζονται με τη λοίμωξη», υποστήριξε ο Τσερνισένκο.

Οι επιστήμονες της χώρας ετοιμάζουν 47 εμβόλια

Σύμφωνα με το Sputnik, πολλά είναι τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσει η Ρωσία. Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή, οι Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε 47 εμβόλια.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν εκφράσει την ελπίδα τους, κάποια από αυτά να αποδώσουν καρπούς και να δώσουν τη λύση απέναντι στον νέο κορωνοϊό. Μάλιστα, ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας εμφανίστηκε στα τέλη Μαΐου αισιόδοξο ότι πιθανότητα να είναι σε θέση να κατοχυρώσει πατέντα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr