Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Τη Δευτέρα οι πρώτες παρτίδες – Πόσοι θα εμβολιασθούν

0
10

Το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου καταφθάνουν στα κέντρα εμβολιασμού της χώρας οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer – BioNTech εναντίον του κορωνοϊού, που έλαβαν άδεια χθες Παρασκευή (11 Δεκεμβρίου), στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σκοπός να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές. «Η διανομή έχει ξεκινήσει και τα πρώτα φορτία θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Warp Speed που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου.

«Είμαστε εκατό τοις εκατό σίγουροι για ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα παραδώσουμε το εμβόλιο στους Αμερικανούς» τότε, προσέθεσε, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χθες βράδυ, μετά την επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές, πως οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτό το πρώτο εμβόλιο θα γίνονταν μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή σήμερα.

Όμως η Pfizer γνωστοποίησε πως οι πρώτες παρτίδες δεν θα έφευγαν πριν από αύριο, Κυριακή, από το εργοστάσιό της στην πολιτεία Μίσιγκαν. «Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech», εξήγησε ο στρατηγός Πέρνα.

Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους ενώ διευκρίνισε πως καμία παρτίδα εμβολίων δεν είχε «τοποθετηθεί από πριν» προτού δώσει την έγκρισή του ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων χθες βράδυ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr