Ενεργειακή κρίση: “Σβήνει” τα φώτα η Βουλή για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος

0
102

Θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

Παράδειγμα εξοικονόμησης ενέργειας από τη Βουλή των Ελλήνων με το κτίριο να μειώνει τη φωταγώγησή του, με απόφαση του προέδρου, Κώστα Τασούλα.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωσή του κ. Τασούλα «η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό στην συνολική κατανάλωση ενέργειας»

Σύμφωνα με μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ λόγω της ενεργειακής κρίσης «διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτηρίου της Βουλής και θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου».

Επιπρόσθετα, στο κοινοβούλιο όπως έγινε γνωστό υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όσον αφορά τα συστήματα θέρμανσης-ψύξης του κτιρίου και του ηλεκτροφωτισμού με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στο εσωτερικό του κτιρίου της Βουλής.

«Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2023, ενώ ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr