Εγγραφές νηπιαγωγείο: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις των γονέων για τους μικρούς μαθητές

0
64

Εγγραφές νηπιαγωγείο: Από σήμερα 15 Μαΐου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους που εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Όσον αφορά στα δημοτικά, οι εγγραφές θα γίνονται από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου. Στην Α΄ Τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Για το νηπιαγωγείο, οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020. Στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν την ερχόμενη χρονιά μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων(4)ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της χώρας.

Μπορεί να μην ξέρουν αν και πότε θα ξαναπάνε στο σχολείο τους τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, οι εγγραφές στο σχολείο όμως για την επόμενη σχολική χρονιά αρχίζουν από σήμερα και θα διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα. Οι γονείς θα πρέπει να προβούν στην εγγραφή των παιδιών τους σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία μέχρι τις 30 Μαΐου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο για στο Νηπιαγωγείο

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο για την εγγραφή στο Δημοτικό

Πηγή: Pagenews.gr