Ενισχύεται η δύναμη της KFOR στα Βαλκάνια με φόντο την ένταση μεταξύ Κοσόβου-Σερβίας

0
34

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί για τη σερβική στρατιωτική ανάπτυξη στα σύνορα του Κοσόβου – Τέσσερις νεκροί από την αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή

Ικανοποιημένος, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, άλμπιν κούρτι χαιρέτισετην απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τα στρατεύματά του στην περιοχή των Βαλκανίων μετά τη συμπλοκή του περασμένου Σαββατοκύριακου στα σύνορα Σερβίας – κοσόβου που άφησε πίσω τέσσερις νεκρούς.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο ηγείται της ειρηνευτικής δύναμης της KFOR στο Κόσοβο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ενισχύσει την παρουσία του.

«Καλούμε όλα τα μέρη να αποκλιμακώσουν επειγόντως. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε το Βελιγράδι και την Πρίστινα να συμμετάσχουν στον διάλογο που διευκολυνθεί η Ε.Ε., γιατί είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων και την επίτευξη λύσεων που σέβονται τα δικαιώματα όλων των κοινοτήτων. Αυτό είναι το κλειδί για τη διαρκή ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«_Χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ γιατί τα σύνορα με τη Σερβία είναι πολύ μεγάλα και ο σερβικός στρατός έχει ενισχύσει πρόσφατα τις δυνάμεις του_», σχολίασε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι.

Η αστυνομία του Κοσόβου την Παρασκευή πραγματοποίησε έφοδο σε πολλές τοποθεσίες σε σερβική περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου σημειώθηκαν βιαιότητες το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr