Ένοπλες Δυνάμεις: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 15 εκατομμυρίων ευρώ στο προσωπικό τους

0
27

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με πρωτοβουλία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας. Το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.

Δείτε την ανάρτηση του ΥΕΘΑ:

Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ανακοινώσει την δημιουργία ναύσταθμου στη Σούδα, μετά από εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Με στόχο την αναβάθμιση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Άμυνας προανήγγειλε την κατασκευή νέου ναύσταθμου στη Σούδα. Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση στη Βουλή, όπου συζητιούνται οι κυρώσεις δύο συμβάσεων με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έχουν προβλεφθεί κονδύλια στο εξοπλιστικό πρόγραμμα για αναβάθμιση των υποδομών στη Σούδα για να μετατραπεί σε μόνιμο ναύσταθμο. Θα φιλοξενεί πλοία και υποβρύχια του ελληνικού στόλου σε μόνιμη βάση.

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ναύσταθμο και στην Κρήτη αντίστοιχο του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας. Αυτό θα γίνει με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Σούδα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει και αναβάθμιση υποδομών Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο ώστε να αποτελέσει μόνιμο οργανωμένο και λειτουργικό μηχανισμό υποστήριξης πλοίων και υποβρυχίων. Είναι υπόθεση που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Το βασικό είναι να ληφθεί η σχετική απόφαση προς τούτο. Αυτή η απόφαση μπορεί να την θεωρήσετε ειλημμένη», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με όσα είπε, η απόφαση ελήφθη ύστερα από εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού προς την πολιτική ηγεσία, γη οποία έγινε αποδεκτή. «Η υλοποίησή του κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr