ΕΟΔΥ: Πάνω από 1.000 αποστολές οι κινητές ομάδες

0
65

Περισσότερες από 1.000 αποστολές σε 30 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, όπου ελήφθησαν 25.000 δείγματα προς εξέταση, πραγματοποίησαν κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας τους οι Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημοσιάς Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, εφαρμόζοντας τον Εθνικό Σχεδιασμό για την ανίχνευση και αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων COVID-19, πραγματοποίησε επισκέψεις σε δομές, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Κοινωνικές Υπηρεσίες 160 Δήμων της χώρας
  • 220 Οίκους Φροντίδας ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, Ανίατων)
  • 100 Δημοτικά, Αγροτικά Ιατρεία και δομές Ημερησίας Φροντίδας
  • 30 Δομές Φιλοξενίας Προσφυγών/Μεταναστών
  • 3 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για τον έλεγχο αλλοδαπών φοιτητών

«Οι ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ χρηματοδοτημένες εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2014-2020 παραμένουν στην υπηρεσία του πληθυσμού για την ανίχνευση και την άμεση προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19» αναφέρει ο ΕΟΔΥ και συμπληρώνει: «Με τις ΚΟΜΥ διασκορπισμένες σε όλη την επικράτεια, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται καθημερινά, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΕΟΔΥ παραμένει συνεχώς δίπλα στον Έλληνα πολίτη».

Συναγερμός στο Κιλκίς μετά τον εντοπισμό εγκύου θετικής στον ιό:

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς καθώς μια έγκυος γυναίκα έχει εντοπιστεί θετική στον κορωνοϊό, ενώ διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ήδη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει πάρει δείγμα για τεστ σε 500 άτομα. Σύμφωνα με το voria.gr, άμεσα έκλεισαν έξι σχολεία, στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα, ενώ η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

O δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης δήλωσε στο voria.gr: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr