ΕΟΚ κορωνοϊός μπάσκετ: Τίτλοι τέλους στα φετινά πρωταθλήματα

0
62

ΕΟΚ κορωνοϊός μπάσκετ: Τέλος στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις του μπάσκετ έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ΕΟΚ αποφάσισε μέσω του διοικητικού της συμβουλίου να δώσει τέλος στα πρωταθλήματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών προχωρώντας μάλιστα άμεση σε ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ΕΟΚ επικαλείται τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας (έστω κι αν η Υγιεινομική Επιτροπή δεν έχει πάρει ακόμα καμία απόφαση αφού δεν έχει ασχοληθεί καν με τα κλειστά γήπεδα).

Ωστόσο για την τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων τηρεί στάση αναμονής. Θα ζητηθεί η θέση της Υγειονομικής Επιτροπής σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ τέλος για το θέμα της βαθμολογικής κατάταξης κάθε πρωταθλήματος, τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις των σωματείων. Υποβιβασμοί δεν πρόκειται να υπάρξουν με βάση τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, αντίθετα θα προβιβαστούν κανονικά ομάδες στις ανώτερες κατηγορίες. Το πώς και το ποιες είναι το ερωτηματικό.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (4/5) οι 15 από τις 16 ομάδες της Α2 έστειλαν κοινό υπόμνημα στν ΕΟΚ, με το οποίο ζήτησαν την επίσημη διακοπή του πρωταθλήματος, την κατοχύρωση της ανόδου του Χαρίλαου Τρικούπη και κανέναν υποβιβασμό.

Πηγή: Pagenews.gr