ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Βίντεο ντοκουμέντο με αίματα στον διάδρομο του σχολείου – 6 συλλήψεις και 40 προσαγωγές

0
84

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: «Είμαστε τρομοκρατημένοι, είδα μαχαίρια», δήλωσε η μαθήτρια.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αναφορικά με τα όσα εκτυλίσσονται τις δύο τελευταίες μέρες. Η Δήμητρα, νεαρή μαθήτρια που φοιτά στην Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ δηλώνει τρομοκρατημένη εξαιτίας των εξωσχολικών περιθωριακών στοιχείων που βάλλουν κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ, ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τον φόβο της ακόμη και στο σχόλασμα του σχολείου. Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Νίκη Κεραμέως.

Να σημιεωθεί πως πως έως τώρα έχουν γίνει 40 προσαγωγές και 6 συλλήψεις, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι οι 34. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι όλοι ανήλικοι εξωσχολικοί, 15 έως 17,5 ετών, οι οποίοι έφεραν μαζί τους σουγιάδες και λοστούς και οι οποίοι έφθασαν στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να «ενισχύσουν» τα επεισόδια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και, κατά περίπτωση, για απείθεια.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σοκαριστικό βίντεο

Τις σοκαριστικές εικόνες από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – επίκεντρο των σοβαρών επεισοδίων των τελευταίων ημερών φέρνει στο φως το thesstoday.gr. Το υλικό αποδεικνύει τη βιαιότητα ανάμεσα σε ανήλικους κουκουλοφόρους και φοιτητές έξω από το ΕΠΑΛ, αλλά και συμπλοκές με μαθητές μέσα σε αυτό.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η σοκαριστική μαρτυρία της μαθήτρια

Η κοπέλα μίλησε επίσης και για τον ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας και ενός μαθητή που πήγαν να την υπερασπιστούν, όπου της επιτέθηκαν γιατί μίλησε στα ΜΜΕ και καταδίκασε τα επεισόδια. Μάλιστα ο μαθητής, όπως αναφέρει η κοπέλα, τραυματίστηκε σοβαρά, έσπασε η μύτη του και το ένα του μάτι πρήστηκε.

«Κάποιοι φασίστες επιτέθηκαν στην κοπέλα που εξηγούσε τι ακριβώς έγινε χθες, την χτύπησαν, και ενώ προσπάθησε ένα αγόρι να την προστατεύσει, τον χτύπησαν και αυτόν. Έπειτα ήρθαν όλοι, και οι φασίστες άρχισαν να τους δέρνουν με σίδερα. Οι φασίστες ήταν εξωσχολικοί, και τους έδειραν ακόμη και με μαχαίρια. Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Δεν ξέρω πως μπήκαν στο σχολείο», δήλωσε η νεαρή μαθήτρια, τονίζοντας επίσης ότι «οι καθηγητές λένε να μην βγαίνουν έξω από την τάξη, καθώς υπήρχαν πάρα πολλά ατυχήματα. Είδα μαχαίρια, σίδερα, ξύλα».

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

«Εντός του σχολείου βρίσκονται άτομα του ακροδεξιού χώρου, εξωσχολικοί αλλά και μαθητές, οι οποίοι κρατάνε μαχαίρια, σίδερα και ξύλα, φωνάζουν φασιστικά συνθήματα και τρομοκρατούν όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Οι καθηγητές, που προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα και να διατηρούν ηρεμία για την προστασία των ανηλίκων, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εξωσχολικούς ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη», τόνισε η μαθήτρια, η οποία κατήγγειλε ότι δέχονται απειλές από συμμαθητές τους για να πάνε με το μέρος τους. «Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Φοβόμαστε να βγούμε έξω, να σχολάσουμε», αναφέρει το κορίτσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr