Επίδομα 800 ευρώ: Νέος κύκλος πληρωμών από σήμερα

0
139

Επίδομα 800 ευρώ: Ημέρα πληρωμών σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου, καθώς ξεκινά νέος γύρος πληρωμών για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που δεν είχαν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ.  Ειδικότερα, οι νέες πληρωμές που ξεκινούν από σήμερα αφορούν σε εργαζομένους ειδικών κατηγοριών, των οποίων η υποβολή των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί. Αυτοί περιλαμβάνουν άτομα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απασχολούμενους σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, δανειζόμενους εργαζομένους, κ.λπ.

Σημειώνεται πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα λάβουν οι επιστήμονες που υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαΐου τα 600 ευρώ της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης που αντικατέστησε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα voucher, μετά την κατάργηση του τελευταίου.

Παράλληλα, τα 800 ευρώ θα καταβληθούν την ερχόμενη Τρίτη όσον αφορά τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που συνεχίζουν να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Στο τέλος Μαΐου θα λάβουν τα 800 ευρώ οι εργαζόμενοι που δήλωσαν λάθος iban ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση, με αποτέλεσμα να μην καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο θα γίνουν οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Πηγή: Pagenews.gr