Επίδομα ανεργίας παράταση: Επεκτείνεται για δύο μήνες

0
49

Παρατείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάιο. Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει ότι η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ – τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. τομέας ΤΣΑΥ, τ. τομέας ασφάλισης νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε εντός του Μαΐου 2020 και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης του άρθρου έβδομου της από 20.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 68), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), όπως τροποποιήθηκε με άρθρο εικοστό τέταρτο της από 30.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 75), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86) και, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86), παρατείνεται για δύο μήνες από την ημερομηνία λήξης της.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης τονίζει το εξής: «Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  έθεσε από την αρχή ως κορυφαία προτεραιότητα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και συνολικά την κάλυψη εργαζομένων και ανέργων» τονίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Επίδομα 534 ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες – Εως και τον Σεπτέμβριο μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και καταλύματα, εποχικής λειτουργίας

Έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκε η καταβολή επιδόματος των 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τις ατομικές επιχειρήσεις το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός  σταθμός MEGA, οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 25 Ιουνίου στην ιστοσελίδα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και θα αφορούν τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις μέχρι 20 άτομα προσωπικό, ενώ θα εξαιρούνται όπως και πριν (με το επίδομα των 800 ευρώ) οι ανώνυμες εταιρείες.

Ποιοι είναι όμως οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ είναι όσοι βρίσκονται σε περιοριστικά μέτρα ή σε αναστολή μετά και τις 18 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που άνοιξαν μέχρι και τις 18 Μαΐου θα δικαιούνται 300 ευρώ. Η αποζημίωση των 300 και των 534 ευρώ είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσους είναι πληττόμενοι ενώ δεν τους είχαν επιβληθεί περιορισμοί. Όπως αναφέρει ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος σχετικά με τα συγκεκριμένα επιδόματα, αυτά αφορούν πολύ λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων μηνών. «Είναι σαφώς περιορισμένη η γκάμα», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr