Επίδομα θέρμανσης: Αρχίζουν οι πληρωμές για την πρώτη δόση

0
52

Έως και την επόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πρόκειται να πιστωθούν τα ποσά από το επίδομα θέρμανσης σε παλιούς και νέους δικαιούχους.

Έως και την επόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πρόκειται να πιστωθούν τα ποσά από το επίδομα θέρμανσης σε παλιούς και νέους δικαιούχους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση 1.146.677 νοικοκυριά.

Το ποσό αυξομειώνεται ανάλογα με τον ειδικό συντελεστή (τις βαθμοημέρες) που ισχύει σε κάθε περιοχή της χώρας. Οι βαθμοημέρες έχουν ρυθμιστεί ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και το ψύχος σε κάθε περιοχή.

Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης έχει ως εξής:

Πρώτη πληρωμή: Έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022 θα δοθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους περσινούς δικαιούχους. Αυτό αφορά αυτούς που υπέβαλαν πέρυσι αίτηση για το επίδομα, πήραν χρήματα και έχουν υποβάλει αίτηση και φέτος. Δηλαδή σε αυτούς θα δοθεί προκαταβολή που θα είναι ίση με το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει πέρυσι ακόμη και εάν δεν έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης στην παρούσα φάση.

Επίσης έως την παραπάνω ημερομηνία θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος. Συνεπώς εάν αυτοί έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, τότε θα πάρουν επίδομα ίσο με αυτό που τους αναλογεί.

Η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Τα ποσά

Τα ποσά του επιδόματος κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν ήδη πετρέλαιο θέρμανσης ή άλλους τρόπους, πλην φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Pagenews.gr