Επικοινωνιακή αντεπίθεση Κιέβου για να πείσει ότι δεν έπεσε το Μπαχμούτ

0
47

H oυκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε επικοινωνιακή αντεπίθεση για να αποσαφηνίσει τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα Κυριακή ο ουκρανός πρόεδρος σχετικά με το καθεστώς της πόλης στα ανατολικά της Ουκρανίας μετά τις δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Το Κίεβο επιχειρεί να διαλύσει τη σύγχυση για το Μπαχμούτ. H oυκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε επικοινωνιακή αντεπίθεση για να αποσαφηνίσει τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα Κυριακή ο ουκρανός πρόεδρος σχετικά με το καθεστώς της πόλης στα ανατολικά της Ουκρανίας μετά τις δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι οποίες αρχικά θεωρήθηκαν ως παραδοχή ότι όντως έπεσε στα χέρια της Ρωσίας.

Τα σχόλια του Ζελένσκι παρερμηνεύτηκαν, έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπός του Σερχίι Νικιφόροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχόλιο του Ζελένσκι “Δεν νομίζω” διατυπώθηκε σε απάντηση μιας δήλωσης δημοσιογράφου ότι οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως κατέλαβαν την πόλη.

Η δήλωση του Ζελένσκι ερμηνεύτηκε ευρέως ως επιβεβαίωση πως η πόλη έπεσε στα χέρια του ρωσικού στρατού.

Τα σχόλια του ουκρανού προέδρου έγιναν στη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής της Ομάδας των Επτά στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Ερωτηθείς αν το Μπαχμούτ παραμένει σε ουκρανικά χέρια ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι η Μόσχα υποστηρίζει πως κατέλαβε το Μπαχμούτ.

“Δεν νομίζω”, απάντησε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι η πόλη είναι σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη, ότι δεν έχουν απομείνει κτίρια και “υπάρχουν πολλοί νεκροί Ρώσοι”.

Μάλιστα, όπως είπε ο Ζελένσκι οι φωτογραφίες από την καταστροφή της Χιροσίμα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου του θυμίζουν το Μπαχμούτ και άλλες κατεστραμμένες ουκρανικές πόλεις.

Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις σχετικά με το καθεστώς του Μπαχμούτ είναι πάντως συγκεχυμένες. Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε πρώτος ότι έπεσε η πόλη. Οι άνδρες του υποστηρίζουν τους ρώσους στρατιώτες στον πόλεμο. Αργότερα η Μόσχα επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του.

Αλλά το Κίεβο δεν επιβεβαίωσε την κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις και ένας ανώτερος ουκρανός στρατηγός δήλωσε πως οι δυνάμεις του Κιέβου ελέγχουν ένα “μικρό” τμήμα του Μπαχμούτ, αλλά ότι αυτό αρκεί ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στην πόλη μόλις αλλάξει η κατάσταση.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι είπε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου επικρατούν των ρωσικών δυνάμεων στα προάστια του Μπαχμούτ και ότι πλησιάζουν σε μια “τακτική περικύκλωση τη πόλης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr