Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία: Τι σχολίασε η Μόσχα – Μήνυμα και από Μεντβέντεφ

0
47

Ήταν μια ιστορική επίσκεψη αυτή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, λίγα 24ωρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ήταν μια ιστορική επίσκεψη αυτή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, λίγα 24ωρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας πριν επισκεφθεί την Ουκρανία. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιος έδωσε τις εγγυήσεις που διατείνεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μέσω Telegram, ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι «υποσχέθηκε πολλά όπλα και ορκίστηκε πίστη στο νεοναζιστικό καθεστώς μέχρι τον τάφο». Όπως υποστηρίζει, «υπήρξαν αμοιβαίες επικλήσεις για τη νίκη που θα ερχόταν με νέα όπλα και ένα θαρραλέο λαό».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Δύση πραγματικά παραδίδει όπλα και χρήματα στο Κίεβο αρκετά τακτικά. Σε τεράστιες ποσότητες, επιτρέποντας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των χωρών του ΝΑΤΟ να κερδίσει χρήματα», υπονοώντας ότι θα αποσπάσει μερικά από τα όπλα για να τα πουλήσει σε τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο.

Την κατάλληλη στιγμή περίμενε ο Αμερικανός πρόεδρος για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ουκρανού ομολόγου του, να επισκεφθεί την εμπόλεμη χώρα του που σφυροκοπά από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 το καθεστώς Πούτιν. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν να επισκεφθεί εδώ και πολλούς μήνες το Κίεβο, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος πάτησε μόλις σήμερα το πόδι του στην ουκρανική πρωτεύουσα, υπό καθώς άκρας μυστικότητας. Το Κίεβο έχει «αιχμαλωτίσει ένα μέρος της καρδιάς μου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: Pagenews.gr