Επίθεση με βιτριόλι: Η συγκλονιστική ανάρτηση της 32χρονης Ιωάννας

0
205

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αναφέρει η Ιωάννα που είχε πέσει θύμα επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, πριν από περίπου ένα έτος.

Αναστατωμένη για μια ακόμα ημέρα βρίσκεται η χώρα μας, αφού η μια εγκληματική ενέργεια διακατέχεται την άλλη. Η επίθεση με βιτριόλι από ιερά στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη της Βέροιας, την Τετάρτη 23/6 έχει σοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και την κοινή γνώμη γενικότερα. Η επίθεση με το καυστικό υγρό είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά Μητροπολιτών, δυο δικηγόρων και ενός φρουρού, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μαζί με αυτό το πρωτοφανές περιστατικό για τον χώρο της Εκκλησίας, ξύπνησαν οι ανατριχιαστικές μνήμες της 32χρονης Ιωάννας, όταν πριν από περίπου ένα έτος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από μια άλλη γυναίκα στην Καλλιθέα.

Σε μια ανάρτησή της στα social media, η 32χρονη κοπέλα, εμφανώς οργισμένη, επισημαίνει το πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάποιος από το ίντερνετ επικίνδυνες ουσίες, όπως βιτριόλι. «Ένα χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο… ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες», γράφει η Ιωάννα.

«Ένα χρόνο μετά που οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί αναλόγως των ειδεχθών εγκλημάτων που συμβαίνουν, οι αρμόδιοι είναι απλά θεατές. Γιατί πιστεύουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Τι άλλο πρέπει να γίνει;» συνεχίζει.

«Το μόνο που έχει αλλάξει ένα χρόνο μετά, είναι η βουβή ενθάρρυνση του μιμητισμού, μέσα από την απραξία. Οι νόμοι πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της κοινωνίας. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ», καταλήγει το Instagram Story της 32χρονης Ιωάννας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr