Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση της Προέδρου με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

0
109

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα έχει σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ, στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, προκειμένου να την ενημερώσει για τις δράσεις και το έργο της Επιτροπής, ενόψει της επετειακής χρονιάς.

Την ίδια μέρα και αύριο, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής θα ενημερώσει επίσης, μέσω τηλεδιασκέψεων, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων έχει ως εξής:

Τρίτη 22/12/2020:

  • Στις 15:30: τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
  • Στις 16:00: τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Τετάρτη 23/12/2020:

  • Στις 13:30: τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
  • Στις 14:15: τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, ΓιάνηΒαρουφάκη

Μιλώντας για την επέτειο, στην τελευταία της συνέντευξη, στον Ελληνοαυστραλό δημοσιογράφο John Mangos, η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για μια άσκηση αναστοχασμού του παρελθόντος: «Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας και δούμε ποια ήταν τα καλά μας στοιχεία που δείξαμε αυτά τα 200 χρόνια και μας επέτρεψαν να σημειώσουμε επιτυχίες και νίκες, να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Αλλά και να σκεφτούμε τι ήταν αυτό που ορισμένες φορές μας οδήγησε σε διχασμούς και προκάλεσε αποτυχίες, ακόμη και καταστροφές. Στην επέτειο των 200 ετών, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα στοιχεία που μας κράτησαν στάσιμους και να φωτίσουμε εκείνα που μας πήγαν μπροστά, ώστε να γίνουν ο οδηγός μας προς τον τρίτο αιώνα του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε, επίσης, στην κεντρική επιλογή της Επιτροπής να συνδιαμορφώσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μαζί με την ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε, «ο δύσκολος αυτός δρόμος» οδήγησε στην υποβολή συνολικά 1827 προτάσεων για δράσεις, εκ των οποίων οι 386 προέρχονται από Δήμους και Περιφέρειες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ 319 από φορείς της Ομογένειας και Ελληνικές Αρχές του Εξωτερικού. Υπογράμμισε ακόμη ότι θα το 2021 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα τιμούν την Επανάσταση και θα αναδεικνύουν την ιστορία του Ελληνικού Κράτους, το 75%, όμως, των δράσεων θα αφορούν το μέλλον και θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο: έργα υποδομής, ψηφιοποίησης, βιώσιμης ανάπτυξης και αστικής κινητικότητας, δράσεις εναλλακτικού τουρισμού κ.α. «Τα 200 χρόνια είναι άλλωστε και η είσοδος στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους. Για αυτό ζητήσαμε από τους ανθρώπους να μας υποβάλλουν προτάσεις που θα αφήσουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr