Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σήμερα: Ημέρα αποφάσεων – Σε τι είναι αρνητικοί και σε τι συμφωνούν

0
51

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου με τους επαγγελματίες υγείας να αποφασίζουν για το λιανεμπόριο καθώς και για το lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα των καταστημάτων, και το αν θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα το click away συζητούν αυτή την ώρα οι αρμόδιοι. Και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ στη συνεδρίαση ακούγονται πολλές και διάφορες απόψεις.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είχε προγραμματιστεί για τις 12.00 το μεσημέρι και το απόγευμα στην ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης των μέτρων.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή κινείται προς την κατεύθυνση να μην επανέλθει το μέτρο του click away από την ερχόμενη εβδομάδα και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ανησυχεί για την εξέλιξη του ιικού φορτίου ως αποτέλεσμα της «χαλαρότητας» των προηγούμενων ημερών, της εορταστικής περιόδου.

Είναι ξεκάθαρο όμως, από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ό,τι διαβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ότι η απόφαση θα ληφθεί με κριτήριο τα επιδημιολογικά στοιχεία. Για αυτό, όπως όλα δείχνουν η επαναφορά του click away θα καθυστερήσει τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Η ανησυχία εντείνεται υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας με τον μεταλλαγμένο ιό, που είναι πολύ μεταδοτικός. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε πως «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία» προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Όπως και να έχει, οι αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα και με την επιδημιολογική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη μετά και τη νέα προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ήδη, νέα παράταση δόθηκε στην αεροπορική οδηγία, με την οποία θα επιτρέπονται σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις εσωτερικού.

Εν κατακλείδι, το «πράσινο φως» από τους ειδικούς περιμένει η ελληνική κυβέρνηση για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις ενώ υπάρχουν σκέψεις για παράταση του lockdown με ανοιχτά σχολεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr