Ερευνά κορωνοϊός: Η επαναμόλυνση δεν είναι πιθανή για τουλάχιστον έξι μήνες

0
18

Τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνoϊό είναι «πολύ απίθανο» να προσβληθούν ξανά από την ασθένεια για τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με νέα μελέτη της Οξφόρδης. Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματα είναι «συναρπαστικά» επειδή αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει η ανοσία στην Covid-19.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη έρευνα μεγάλης κλίμακας σχετικά με το πόση προστασία έχουν οι άνθρωποι ενάντια στην επαναμόλυνση από τον κορωνοϊό και αποτελεί κομμάτι μιας μεγάλης συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και των Νοσοκομείων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες.

«Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα, γιατί μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, οι περισσότεροι άνθρωποι που κόλλησαν COVID-19 δεν θα την ξαναπεράσουν», δήλωσε ο καθηγητής στο Κολλέγιο Νάφιλντ της Οξφόρδης David Eyre.

Η μελέτη κάλυψε μια περίοδο 30 εβδομάδων μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου με 12.180 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στα Νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τα ευρήματα έδειξαν ότι 89 από τους 11.052 υπαλλήλους χωρίς αντισώματα ανέπτυξαν μια νέα λοίμωξη με συμπτώματα. Ωστόσο, κανένα από τα 1.246 άτομα με αντισώματα δεν ανέπτυξε συμπτωματική λοίμωξη. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δεδομένα για να αποφανθούν για την προστασία από την αρχική μόλυνση μετά από διάστημα έξι μηνών. Η μελέτη θα συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα, με την ελπίδα να επαληθεύσει πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η προστασία από μια νέα μόλυνση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr