Έρευνα κορωνοϊός: To lockdown στην Ελλάδα αύξησε την απιστία – Την πρωτιά κατέκτησαν οι γυναίκες

0
70

Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως η καραντίνα έφερε ρήξη στα ζευγάρια κάνοντας κάποια να έχουν συνεχώς και καυγάδες και άλλα απλά μετά το lockdown να βρίσκουν παρηγοριά αλλού. Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναφέρεται  ότι μετά την άρση των περιοριστών μέτρων η απιστία έφτασε στα ύψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, επτά στις δέκα γυναίκες που συμμετείχαν στο ερωτηματολόγιο, απίστησαν, όταν το αντίστοιχο ποσοστό των άπιστων αντρών είναι πέντε στους δέκα! Με βάση τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, αυτό συνδέεται και με την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο του εγκλεισμού, καθώς «οδηγεί την ευνουχισμένη από την ανδρική βία γυναίκα στην απιστία». Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, μελέτησε τη σεξουαλική συμπεριφορά 1200 κατοίκων της χώρας μας (600 ανδρών και 600 γυναικών) μετά τον εγκλεισμό λόγω του νέου κορωνοϊού.

Η έρευνα έγινε διαδικτυακά και οι ηλικίες των συμμετεχόντων ήταν από 18 έως 54 χρόνων.

Ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης εξηγεί: «Τα στοιχεία από την τελευταία μας έρευνα δείχνουν πως οι γυναίκες ξεπέρασαν τους άνδρες σε ξενοπερπατήματα. Πιο συγκεκριμένα, επτά στις δέκα γυναίκες δήλωσαν απερίφραστα πως απίστησαν στους άρρενες συντρόφους και συζύγους τους, την ώρα που απίστησαν πέντε στους δέκα άνδρες».

«Στη διάρκεια του lockdown τα φύλα έχασαν την επιθυμία για σεξ και βρήκαν την οικογενειακή θαλπωρή. Συνυπήρχαν, δηλαδή, χωρίς σεξουαλικές επαφές. Η στέρηση δημιούργησε την άκρατη επιθυμία για σεξ μετά την απελευθέρωση και στα δυο φύλα και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση στη συχνότητα της απιστίας», λέει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας, επιστημονικός συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που επεξεργάστηκε τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας.

«Η συνύπαρξη και δη υποχρεωτικά αφαιρεί σε ερωτισμό και προσθέτει σε αγάπη, προστασία και ανία. Αυτό γίνεται για έναν και μόνο λόγο, για να προστατευθεί η οικογένεια, αφού το σεξ θα δημιουργούσε συγκρούσεις, ανταγωνισμούς, άρα εχθρότητα και πόλεμο ενδοοικογενειακό, που θα περιόριζε την υγιή ανάπτυξη των παιδιών», συμπληρώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr