ΕΡΓΑΝΗ: Νέα στοιχεία για τις εταιρίες που έχουν αιτηθεί την επιστρεπτέα προκαταβολή

0
64

ΕΡΓΑΝΗ: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επικαιροποίησε το αρχείο των επιχειρήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αναλυτικότερα, στην επικαιροποίηση της εικόνας όλων των επιχειρήσεων στην αίτηση χορήγησης της «επιστρεπτέας προκαταβολής» στο myBusinessSupport, προχώρησε η ΑΑΔΕ, με βάση το νέο αρχείο που έλαβε από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τον αριθμό των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ, με σκοπό τη διευκόλυνση των επισειρήσεων που είχαν οριστικοποιήσει την αίτησή τους, οι μεταβολές στην εικόνα τους στο myBusinessSupport συνοδεύονται από εξατομικευμένο μήνυμα ενημέρωσης και οδηγιών. Όλες οι επιχειρήσεις, επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, θα λάβουν και σχετικό ενημερωτικό mail στη θυρίδα τους στο myTAXISnet.

Η ΑΑΔΕ είχε ζητήσει από την ΕΡΓΑΝΗ το επικαιροποιημένο αρχείο, μετά από ενημέρωση από φορείς της αγοράς ότι σε πλήθος επιχειρήσεων είχε καταχωρηθεί λανθασμένος αριθμός εργαζομένων, με αποτέλεσμα πολλοί να απορρίπτονται από τη χορήγηση της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Νέες καταβολές σήμερα

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ποσό ύψους 177,8 εκατομμυρίων ευρώ θα έβλεπαν σήμερα άλλοι 25.406 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 19 Μαΐου την προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησής της που έληγε σήμερα. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 34.058, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 233,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, περισσότερες από 48.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την Αίτηση Χορήγησης, το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως την Τρίτη, 19 Μαΐου όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που είναι σε εξέλιξη το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων που επλήγησαν μετά τον Μάρτιο από την υγειονομική κρίση σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: Pagenews.gr