Ερντογάν Μπάιντεν: Του πήρε τρεις μέρες αλλά του έδωσε τα συγχαρητήρια για την εκλογή του

0
15

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρειάστηκε τρεις μέρες, αλλά τελικά έστειλε τα συγχαρητήρια του στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του επί του Ντόναλντ Τραμπ. Στο μήνυμα του στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ είναι στρατηγικής σημασίας και βασίζονται σε γερά θεμέλια.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter σχετικά με το μήνυμα του Τούρκου προέδρου

«Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο απαιτούν να αναπτύξουμε περαιτέρω και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση κοινά συμφέροντα και αξίες», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ο Ερντογάν.

«Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση την προσεχή περίοδο, και πιστεύω ότι η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Σας συγχαίρω για την επιτυχία και εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για την ειρήνη και την ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών», καταλήγει στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τραμπ γκρινιάζει για την ανακοίνωση της Pfizer

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του στις εκλογές των ΗΠΑ, αυτή τη φορά τα βάζει με την Pfizer επειδή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που θέλουν τον Τζο Μπάιντεν νικητή και νέο Πρόεδρο της Αμερικής.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ενώ αρχικά πανηγύριζε στο twitter για τα αποτελέσματα του εμβολίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, με τρία ποστ, εξέφρασε την οργή του, τόσο για την εταιρία για την χρονική περίοδο που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών, όσο και για τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ, που έδωσε επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο bamlanivimab της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορωνοϊού.

«Όπως έχω πει, η Pfizer και άλλοι, θα ανακοίνωναν τα αποτελέσματα για το εμβόλιο μετά τις εκλογές γιατί δεν είχαν το κουράγιο να το κάνουν νωρίτερα. Όπως και ο FDA που θα έπρεπε να κάνει τις ανακοινώσεις νωρίτερα, όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για να σώσει ζωές», έγραψε στο ένα από τα τρία tweets.

Στη δεύτερη ανάρτηση σημειώνει: «Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν πρόεδρος, δεν θα είχατε το εμβόλιο για άλλα δύο χρόνια, ούτε ο FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές».

Στο τρίτο και τελευταίο του ποστ, ο Δημοκρατικός υπογραμμίζει: «Ο FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελα να είμαι εγώ που θα τους κερδίσω με το εμβόλιο πριν τις εκλογές και γι’ αυτό βγήκε η είδηση πέντε ημέρες αργότερα. Όπως τα έλεγα τόσο καιρό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr