Ερντογάν Ελλάδα: Δεν υποχωρούμε σε τίποτα σε Αιγαίο και Μεσόγειο

0
42

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως «η Τουρκία στην υπόθεση του Αιγαίου και της Μεσογείου δεν θα υποχωρήσει με τίποτα».

Σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης, ο «Σουλτάνος» δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα, που ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο, κάνει μονομερείς ενέργειες και προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας». Παράλληλα, σχολίασε πως «μαζί με τη Γαλλία η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι τώρα μπλέκουν και την Αρμενία και κάνουν προκλητικές ενέργειες».

«Όσοι είδαν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο κατάλαβαν ότι με κενές απειλές και εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε και επιτέλους μας άκουσαν και κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Τέλος, δήλωσε ότι «για διάλογο θέλουμε δίκαιη κατανομή των πόρων. Η Τουρκία ανέκαθεν υποστήριζε μια ισομερή κατανομή του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου από τα κράτη που βρέχονται από αυτήν. Το έχουμε τονίσει σε όλες μας τις διπλωματικές πρωτοβουλίες».

«Ωστόσο, χώρες που ενοχλούνται από την παρουσία της Τουρκίας και ειδικά η Ελλάδα υιοθέτησαν μια στάση που προκαλεί εντάσεις αναλαμβάνοντας μονομερείς δράσεις, Πίσω από τη στάση της Γαλλίας, γνωστής για την αποικιοκρατική της πολιτική, που προκάλεσε την Ελλάδα, την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου και τώρα την Αρμενία, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία έπαιξε έναν ενεργό ρόλο στην περιοχή».

Η Τουρκία ουδέποτε θα κάνει πίσω στο θέμα του Αιγαίου και της Μεσογείου. Έχουμε διακηρύξει σε όλα τα φόρα ότι δεν θα αποδεχθούμε λύση που θα αψηφά την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και που θα μας περιορίζει στις ακτές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα συμφέροντά μας πάντοτε και σε όλες τις περιστάσεις.

«Όσοι βλέπουν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη χώρα μας να υποχωρήσει με κούφιες απειλές και εκβιασμούς ενέδωσαν τελικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Εμείς, ωστόσο, διατηρούσαμε εξ’ αρχής ανοικτούς τους διπλωματικούς διαύλους. Η Τουρκία επέδειξε περίτρανα και σαφώς ότι είναι υπέρ της μείωσης των εντάσεων και ευνοεί το διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο όχι μόνον με δηλώσεις αλλά και εμπράκτως», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν στην εφημερίδα «Τhe Peninsula» του Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr